ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Ίσως ο πολυγραφότερος δημοσιογράφος


Πόσα εκατομμύρια λέξεις έχει γράψει ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης στην καριέρα του; Πολλά! Ίσως είναι πολυγραφότερος αθλητικός συντάκτης στην ιστορία του ελληνικού Τύπου. Μόνο η στήλη του, το Α-Ω, ήταν μισή ή και μία ολόκληρη σελίδα, μεγάλου σχήματος, στο Φως των Σπορ –χωρίς φωτογραφίες, αλλά με πυκνό κείμενο. Χώρια τα ρεπορτάζ στο Φως, οι περιγραφές αγώνων (όχι μόνο ποδοσφαιρικών), οι κριτικές, τα καθημερινά ρεπορτάζ στην Απογευματινή και τα εβδομαδιαία στον Δικέφαλο. Μια χειμαρρώδης πένα, ακούραστη, από τα πρώτα δημοσιογραφικά χρόνια του έως και σήμερα στην ωριμότητα του.
«Η ζωή μου όλη ήταν το γράψιμο και η ΑΕΚ» είπε στη συγκινητική ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον ονοματοδοσία της ανακαινισμένης αίθουσας Τύπου στο γήπεδο μπάσκετ των Λιοσίων στην οποία δόθηκε από την ΚΑΕ ΑΕΚ το όνομά του. Ο ίδιος έδειχνε ξαφνιασμένος για την τιμή που του έγινε: «Υπάρχουν πολλοί καλύτεροι, δεν ξέρω από τι επηρεάστηκε ο κύριος Αγγελόπουλος και η διοίκησή του να επιλέξουν εμένα» είπε. Και αναφέρθηκε στο μεγάλο του πάθος, στο γράψιμο, και σε δυο αγαπημένα του πρόσωπα:
«Ο Στέλιος Καζαντζίδης σύμφωνα με ένα πρωτοχρονιάτικο άλμπουμ, που παρέλαβα, είχε ως κορυφαίο τραγούδι του το «Η ζωή μου όλη». Εμπνεύστηκα από αυτό και λέω ότι όλη μου η ζωή ήταν γράψιμο και ΑΕΚ. Όλων των αθλητών, των παραγόντων. Τα μάτια μου πέφτουν πάνω σε παρουσίες. Θα ήθελα να ξεκινήσω με δύο απόντες, την (αείμνηστη) κόρη μου την Έλλη, που ως δημοσιογράφος θα ήταν εδώ, και με τον Στέλιο Σεραφείδη».