ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Οι κομπάρσοι του ΣΥΡΙΖΑ


Όποιος είδε
τις χτεσινές σκηνές από την Πολίχνη της Θεσσαλονίκης θα θαύμασε το πλήθος και το ταλέντο των κομπάρσων που διαθέτει αυτή η γειτονιά, αυτή η πόλη κι αυτή η χώρα. Μια κομπάρσος να αγκαλιάζει τον Τσίπρα και να του λέει ότι τον βλέπει σαν μητέρα του. Άλλος να γελάει ολόκληρος και να του λέει ότι από αυτόν περιμένουν άσπρη μέρα. Άλλη να του εξομολογείται ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους και προσδοκούν από αυτόν. Κι άλλοι να χαμογελούν, να χειροκροτούν, να προσπαθούν να τον πλησιάσουν και να ανταλλάξουν δυο κουβέντες και μια αγκαλιά μαζί του.
Και καλοί ηθοποιοί που είναι οι μπαγάσηδες! Μένεις με την απορία αν είναι ερασιτέχνες ή έχουν σπουδάσει σε δραματική σχολή. Τόση αληθοφάνεια που να σου ανεβαίνει κόμπος στον λαιμό. Θαρρείς και τα πιστεύουν όσα λένε, όσα δεν λένε κι όσα χαμογελούν. Θαρρείς και στ’ αλήθεια υποφέρουν από την πολιτική του Μητσοτάκη, τη ρεμούλα και την αδικία. Θαρρείς και στ’ αλήθεια περιμένουν να δουν κάποιο φως, κάποια καλύτερη μέρα, με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και, το χειρότερο απ’ όλα, θαρρείς ότι τον αγαπάνε και τον πιστεύουν τον Τσίπρα. Βρε τους αθεόφοβους.
Και τι πρόσωπα! Αξιοθαύμαστος αυτός που έκανε το casting. Σαν πραγματική η ηλικιωμένη συνταξιούχος, σαν πραγματικός ο κρεοπώλης -τώρα, λες, θα μου βάλει μια συκωταριά-, σαν πραγματικοί οι καταστηματάρχες, σαν πραγματικοί όσοι κλείνουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κύκλο και με την τόσο καλή ερμηνεία τους καταφέρνουν να τον δείξουν σαν κύκλο αγάπης. Έτσι που όποιος δεν έχει εντρυφήσει στα μυστικά της ηθοποιίας να πείθεται ότι αυτά που βλέπει -αισθήματα, λόγια, κινήσεις, χειρονομίες- είναι πραγματικά και όχι άλλη μια ταινία μικρού μήκους του ΣΥΡΙΖΑ.
Τελικά, με τόσο καλές ερμηνείες, αναρωτιέται κανείς πού τους ξετρύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ όλους αυτούς τους κομπάρσους. Πώς κατάφερε να τους κουβαλήσει μέχρι τους μαχαλάδες της Θεσσαλονίκης χτες, του Πύργου τις προάλλες, της Κρήτης προχτές. Έχει κάποια data κομπάρσων η Κουμουνδούρου, ο Κρέτσος ή εκείνος ο Αθανασίου της τηλεόρασης; Μυστήριο. Πάντως, αν κρίνουμε από όσα βλέπουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για κυβέρνηση και οι κομπάρσοι του για Όσκαρ…

Θανάσης Καρτερός 
Aυγή (12.5.2022)