ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

H Γιάννα μάλλον ψώνισε φθηνά


Χρυσές εποχές για τους μεσίτες ακινήτων καθώς κυριολεκτικά βρέχει μεγάλες και πλούσιες προμήθειες. Ο λόγος είναι ότι έχουν πλακώσει τα χοντρά πορτοφόλια που αγοράζουν καλά ακίνητα.. Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πλήθος σημαντικών συναλλαγών και η στήλη του Dark Room (newmoney.gr) παρουσιάζει σήμερα μια επιλογή από τις πιο ενδιαφέρουσες αγοραπωλησίες του τελευταίου διαστήματος:
➤ Ξεκινάμε λοιπόν με μια είδηση που ενδιαφέρει όλους όσους διατηρούν εξοχικές κατοικίες στο Πόρτο Χέλι καθώς απέκτησαν νέο γείτονα. Συγκεκριμένα πουλήθηκε μέρος του ιστορικού (και αχανούς) κτήματος Μαυρολέοντος και ειδικότερα 120 στρέμματα τα οποία και αγόρασε έναντι 27 εκατ. ευρώ ο εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης. Δεν χρειάζεται να σας πω για την ναυλαγορά και τις εξαιρετικά υψηλές τιμές της συγκυρίας, αλλά θα σας το πω στη γλώσσα των εφοπλιστών με την έκφραση που συχνά χρησιμοποιούν οι ίδιοι: «η προπέλα να δουλεύει».
➤ Έτερη μεγάλη συναλλαγή στο real estate προήλθε από πλειστηριασμό τράπεζας, ο οποίος κατακυρώθηκε για το ποσό των 12 εκατ. ευρώ. Το ενδιαφέρον είναι ότι τόσο ο πρώην ιδιοκτήτης όσο και η πλειοδότης είναι πρόσωπα γνωστά στην ελληνική κοινωνία. Συγκεκριμένα η Γιάννα Αγγελοπούλου αγόρασε το 700 τ.μ. διαμέρισμα του Μιχάλη Γουλανδρή επί της οδού Β. Γεωργίου. Κρατήστε την τιμή ανά τετραγωνικό, 17.142 ευρώ, γιατί θα μας χρειαστεί.
➤ Και αυτό γιατί είχαμε μια ακόμη συναλλαγή στη Βασιλέως Γεωργίου και συγκεκριμένα σε διαμέρισμα πάλι 700 τ.μ. του δευτέρου ορόφου (επίσης της οικογένειας Γουλανδρή) το οποίο αγόρασε εφοπλιστής, του οποίου η στήλη αγνοεί την ταυτότητα, αλλά με τιμή 25.000 τ.μ. Συνεπώς η Γιάννα μάλλον ψώνισε φθηνά, οπότε εκτός από τα 200 χρόνια της επανάστασης έχει και άλλους λόγους να θυμάται με ευχαρίστηση τη φετινή χρονιά.
➤  Αφήνουμε το κέντρο και περνάμε στο Παλαιό Ψυχικό όπου η στήλη καταγράφει την αγορά οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων έναντι 12,5 εκατ. ευρώ από κάποιον Κύπριο που διαπραγματεύεται (προφανώς με τεράστια επιτυχία) κρυπτονομίσματα.
➤ Ο ίδιος πυρετός στο real estate επικρατεί και στη νησιωτική χώρα. Μεγάλες εκτάσεις αγοράζονται στην Πάτμο από Γερμανούς, ενώ και ο συνήθης ύποπτος στην αγορά ακινήτων, ο εφοπλιστής Προκοπίου, αγοράζει στην Αντίπαρο.