ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Υπουργός... προστασίας των καταδιώξεων


Ξεκάθαρα στο πλευρό των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο "περιστατικό" του Περάματος τάχθηκε εκ νέου ο Αδ. Γεωργιάδης χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. «Το αυτοκίνητο που εμβολίζει θεωρείται φονικό όπλο, οπότε απολύτως δικαιολογείται η άμυνα των αστυνομικών. Έπρεπε να το καταδιώξουν», επισήμανε (ΣΚΑΪ) ο υπουργός Ανάπτυξης δικαιολογώντας απόλυτα τη στάση της ομάδας ΔΙΑΣ.
Σχετικά με την πειθαρχική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη είπε πως «ορθώς διετάχθη από τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη» ενώ σχολίασε πως είναι πολύ άδικο να τοποθετείται το περιστατικό επί ρατσιστικής βάσεως, διότι ήταν αδύνατο μέσα στην νύχτα οι αστυνομικοί να γνωρίζουν ποιος οδηγεί το αυτοκίνητο και τι καταγωγής ήταν.
Έβγαλε «λάδι» τους αστυνομικούς πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη λέγοντας πως «αν η πρόθεση των αστυνομικών ήταν ανθρωποκτόνος θα είχαν σκοτωθεί και οι 3 που βρίσκονταν στο όχημα» και μάλιστα επιχειρηματολόγησε περαιτέρω επ’ αυτού λέγοντας ότι... «ο αριθμός των πυροβολισμών,38 σφαίρες, δείχνει ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση».
Σχετικά με την πληροφορία ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν εντολές να σταματήσουν την καταδίωξη και δεν το έκαναν ο Αδ. Γεωργιάδης έδειξε και τις επιχειρησιακές αρετές του σχολιάζοντας ότι αν ο αστυνομικός κρίνει ότι ένα όχημα είναι επικίνδυνο οφείλει να το καταδιώξει.
Επίσης εξέφρασε την αμφιβολία του ότι υπάρχει αξιωματικός της αστυνομίας που θα έδινε μια «παράνομη», όπως την χαρακτήρισε, εντολή.
Χθες, και έχοντας οδηγηθεί στον εισαγγελέα οι αστυνομικοί, ο υπουργός έσπευσε να μοιράσει συγχαρητήρια στους αστυνομικούς προκαλώντας αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης.