ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Mόνο συστάσεις από το ΕΣΡ στον υπότροπο ΣΚΑΪ


To ΕΣΡ απαλλάσσει τον ΣΚΑΪ από κάθε χρηματική κύρωση και του επιβάλλει την ποινή της «σύστασης», παρότι υπότροπος κατ’ επανάληψη: το κανάλι διακόπτει ώς και τρεις φορές το δελτίο.. ειδήσεων για διαφημίσεις, κάτι που απαγορεύεται.
Όπως έχει καταγραφεί, ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ διέκοψε τρεις φορές το δελτίο ειδήσεων για διαφημίσεις στις 2,3 και 4 Αυγούστου 2015, στις 3 Απριλίου 2016 και στις 10 Μαΐου 2016. Σύμφωνα με τον νόμο όμως οι διακοπές για διαφημίσεις πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μετά την πάροδο, κάθε φορά, προγραμματισμένης χρονικής περιόδου 30 ́ λεπτών της ώρας. Δηλαδή σε ένα δελτίο ειδήσεων με διάρκεια μια ώρα επιτρέπονται δύο διακοπές για μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε τμήμα του δελτίου έχει διάρκεια 30 ́ λεπτά της ώρας.
Το ΕΣΡ έχει καταγράψει με λεπτομέρεια τις παραβιάσεις και παρότι δέχεται ότι το κανάλι «παραβίασε -εκ προθέσεως- τις διατάξεις περί διακοπών του ειδησεογραφικού προγράμματος για μετάδοση εμπορικών ανακοινώσεων», επιβάλλει στην εταιρεία «ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού 'ΣΚΑΪ' τη σύσταση να μην παραβαίνει τις ανωτέρω διατάξεις στο μέλλον».
Οπως γράφει η ΑΥΓΗ, οι αποφάσεις για τον ΣΚΑΪ δεν θα προκαλούσαν τόσο μεγάλη εντύπωση, παρότι υπότροπος πολλές φορές, εάν η Ανεξάρτητη Αρχή δεν εξαντλούσε την αυστηρότητά της σε άλλες περιπτώσεις καναλιών και πρόσφατα ραδιοφωνικών σταθμών, οι οποίοι απειλούνται με λουκέτο από το ύψος των κυρώσεων - και χωρίς προηγούμενη «σύσταση».