ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Πανομοιότυποι τίτλοι στα φιλοκυβερνητικά Μέσα


«Η Πορτογαλία πληρώνει την απλή αναλογική» ήταν ο πανομοιότυπος τίτλος που έκανε την εμφάνισή του σε δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για τις εξελίξεις στην χώρα. Ο φόβος για το τι θα βγάλει ..η επόμενη κάλπη είναι κυρίαρχος απ' ό,τι φαίνεται στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Πορτογαλικού ΚΚ την περασμένη Τρίτη πως θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης του Αντόνιο Κόστα, οδηγώντας την χώρα πιθανόν σε εκλογές, φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες -προφανώς μετά από σχετικό non paper του Μαξίμου- έσπευσαν να αναρτήσουν δημοσιεύματα με τον πανομοιότυπο τίτλο «Η Πορτογαλία πληρώνει την απλή αναλογική».
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως -σε πείσμα όσων θέλουν νόθευση της λαϊκής ψήφου- στην Πορτογαλία ο σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα κυβερνά από το 2015 ακριβώς με το ίδιο σύστημα: με αυτό της απλής αναλογικής. Και μάλιστα σχημάτισε κυβέρνηση μειοψηφίας, με αποτέλεσμα τα νομοσχέδια και οι προυπολογισμοί να υιοθετούνται με τις ψήφους των κομμάτων της Αριστεράς.
Έξι χρόνια λοιπόν κρατά αυτή η κυβέρνηση μειοψηφίας που αναδείχθηκε με απλή αναλογική. Να δούμε εάν ο Μητσοτάκης θα αντέξει έστω τρία χρόνια με το καλπονοθευτικό σύστημα που ισχύει στην Ελλάδα.
Και, όπως γράφει η Αυγή, να δούμε και τι θα βγάλει η κάλπη στις επόμενες και τις μεθεπόμενες εκλογές...