ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Καταγγελίες εργαζομένων στην e-food: Γίνε free lancer ή έφυγες


«Αγαπητέ Rider, στο πλαίσιο της αύξησης της παραγωγικότητας του στόλου και της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, θα θέλαμε να σου προτείνουμε να συμμετάσχεις και εσύ στο σχήμα συνεργασίας freelancing. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας αλλά με βάση τα παραπάνω και το batch σου (το οποίο προκύπτει από διάφορες αιτίες), εκτιμούμε ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσεις να εργάζεσαι ως freelancer. Θα έχεις την ευελιξία να διαμορφώσεις τις ώρες εργασίας σου και να αυξήσεις τις αποδοχές σου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης».
Το παραπάνω μήνυμα έλαβαν σε εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα την Τετάρτη το απόγευμα εργαζόμενοι διανομείς της δημοφιλούς υπηρεσίας ηλεκτρονικών παραγγελιών φαγητού e-food.gr, που απασχολούνται στην εταιρεία με τρίμηνες συμβάσεις. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για εργολαβικούς εργαζόμενους, που προσλαμβάνονται μέσω της εταιρείας ενοικίασης προσωπικού ManPower.
Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά με την εταιρεία ώστε να φιλοξενήσει την άποψή της και αναμένει απάντηση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας τις επόμενες ημέρες.

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση είχε ήδη δώσει τα εργαλεία  στους εργοδότες για διάλυση ωραρίων και συνθηκών εργασίας

Σχολιάζοντας τα καταγγελλόμενα, με ανάρτησή του στο facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρει:
«Η efood προχωράει σε μαζική μετατροπή συμβάσεων εργασίας. Από μισθωτή εργασία θέλει να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε “αυτοαπασχολούμενους”. Δεν υπάρχει καμία απορία για την στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση και το Yπουργείο Εργασίας. Έχουν ήδη φροντίσει να δώσουν εργαλεία στους εργοδότες για αυτή την εξέλιξη. Διαλύουν τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας. Σταθερά νομοθετούν και κυβερνούν υπέρ των λίγων.
»Δική μας δουλειά η ανατροπή της πολιτικής τους. Για μια εργατική νομοθεσία που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του παρέχει ασφάλεια και έναν μισθό με τον οποίο θα μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια».

- από ΕφΣυν