ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Εφοπλιστής επέβαλε στον Μητσοτάκη τον υπουργό Ναυτιλίας - Τι γράφουν «Τα Νέα»


Η αναταραχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τον πρόσφατο ανασχηματισμό δεν λέει να κοπάσει, ενώ δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα» του αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων..Στην καθημερινή στήλη του, ο Γ. Παπαχρήστος περιγράφει πως «γλίτωσε τον αποκεφαλισμό», ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Σύμφωνα με το άρθρο στα φιλοκυβερνητικά Νέα, ο πρωθυπουργός «είχε αποφασίσει την τύχη του, από καιρό, όχι γιατί είχε κάτι μαζί του – πλην της γκρίνιας πολλών και διαφόρων, ότι στις αρχές του καλοκαιριού δεν τηρούνταν και τόσο τα μέτρα κατά του κορωνοϊού όσον αφορά τους ταξιδεύοντες με «μπουνάτσες και μποφόρια» στο Αιγαίο…
Αλλά είναι η μοίρα αυτού του υπουργείου, το οποίο θεωρείται ως πρώτη επιλογή να του αλλάξεις ηγεσία, έτσι ώστε με το «φεύγεις εσύ, έλα εσύ», να βολέψεις και κανέναν άλλο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ώστε να περιοριστεί η μουρμούρα ».
Ο πρωθυπουργός ήταν λοιπόν έτοιμος να βολέψει και κανέναν άλλο στη θέση του «υπό αναχώρηση Πλακιωτάκη, και ιδού τώρα τι συνέβη, και διεσώθη:
«Tου λένε όλοι, πρέπει να βάλεις κάποιον από την Εύβοια στην κυβέρνηση, για να μετριαστεί κάπως η οργή του κόσμου από την καταστροφή. Ωραία, λέει ο πρόεδρος Κυριάκος, αλλά ποιον να βάλω; Να βάλεις τον Σίμο, τον Κεδίκογλου, που είναι μεν του Σαμαρά, αλλά είναι καλό παιδί και μπορεί να υποδυθεί άνετα τον ''ρόλο του υπουργού από τα μέρη μας''.
Ξεκινάει ο ανασχηματισμός, καλείται ο Σίμος, του ανακοινώνεται ότι αναλαμβάνει υπουργός των θαλασσών, και με το που κλείνει το τηλέφωνο, πέφτει άλλο τηλέφωνο. Στον πρόεδρο Κυριάκο. Το νέο έχει κυκλοφορήσει (ή κάποιος το έχει κυκλοφορήσει) πριν καν γίνει νέο, και πριν καν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής κορυφαίος παράγων της εφοπλιστικής κοινότητας, του λεγόμενου «Σίτυ» του Πειραιά.
– Πρόεδρε, ακούω ότι θα κάνεις υπουργό τον Κεδίκογλου στο Ναυτιλίας;
– Ακριβώς
– Μην το κάνεις, θα έχουμε πρόβλημα.
– Με τον Κεδίκογλου; Γιατί;
– Με τον Κεδίκογλου δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, μια χαρά είναι ο άνθρωπος, αλλά αν τον κάνεις υπουργό Ναυτιλίας, θα του πάρει κανένα χρόνο για να μάθει το υπουργείο και τα προβλήματα της ναυτιλίας. Ασ’ το όπως είναι το υπουργείο.
Ο διάλογος είναι φανταστικός, αλλά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, πρέπει να κινήθηκε πάνω-κάτω εκεί. Σε αυτό το πλαίσιο.
Προφανώς ειπώθηκαν και άλλα. Προφανέστατα αυτά τα «άλλα» ήταν που έπιασαν και τόπο. Και κάπως έτσι, ο Σίμος έγινε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Γιάννης Πλακιωτάκης ατενίζει αγέρωχος τον Σαρωνικό από το γραφείο του…».