ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Άνω - κάτω η ΝΔ για τον Μπογδάνο


Αναμενόμενη και σε μεγάλο βαθμό αναπόφευκτη ήταν η διαρροή ότι ο Κ. Μπογδάνος δέχθηκε τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου για να του εκφραστεί η έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού,.. να του ζητηθεί να αποσυρθεί από το προσκήνιο για να ξεχαστεί το θέμα και να του επισημανθεί ότι την επόμενη φορά που θα κάνει ανάλογης σημασίας λάθος θα υποστεί κυρώσεις.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου καθυστέρησε δύο 24ωρα να τον αποδοκιμάσει. Και γι αυτό η παρουσία του Γ. Αντετοκούνμπο στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ένας αναγκαίος αντιπερισπασμός προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις σε βάρος του ίδιου του πρωθυπουργού που εκτέθηκε για την ανοχή του.
Στο εσωτερικό της ΝΔ το πάθημα του Κ. Μπογδάνου συζητιέται πολύ. Ακόμη και όσοι συμφωνούν επί της ουσίας μαζί του θεωρούν ότι «την πάτησε» λόγω της υπερέκθεσής του στα ΜΜΕ και στα social media. Οι πολιτικοί του φίλοι τον συμβουλεύουν να κάνει για λίγο πίσω, να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά και να μην «ερεθίζει» άλλο το επιτελείο του πρωθυπουργού με την «πληθωρικότητά» του.
Αλλά, φυσικά, δεν έχει μόνο φίλους στη ΝΔ. Καραμανλικοί βουλευτές λένε σε ιδιωτικές συνομιλίες του ότι ο Κ. Μητσοτάκης φέρει την απόλυτη ευθύνη για την επιλογή Μπογδάνου, ότι ήξερε πολύ καλά ποιος είναι και τον έφερε στη ΝΔ ως καλό «αμυντικό» για τις διαρροές προς τα δεξιά, ότι η τακτική των μεταγραφών με ποδοσφαιρικούς όρους, κάνει μεγάλη ζημιά, μεσοπρόθεσμα στην παράταξη.
Είναι πολύ ενδεικτική των αντιθέσεων στο εσωτερικό της ΝΔ ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκαν για το ζήτημα αυτό ο Αδωνις Γεωργιάδης και η Ντόρα Μπακογιάννη. Επιεικής ο υπουργός Ανάπτυξης, αυστηρή η πρώην υπουργός.
- από κείμενο του Θ. Καραγιαννίδη στο TVXS (EΔΩ)