ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Νέο «δωράκι», με τροπολογία, στην Digea

Προεόρτια κατάργησης της υποχρέωσης του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων

 Νέα τροπολογία και νέο «δωράκι» προς την Digea από την κυβέρνηση καταγγέλλει ο Λευτέρης Κρέτσος. Μάλιστα ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής διερωτάται κατά πόσο πρόκειται για προεόρτια κατάργησης της υποχρέωσης του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων..
στα κανάλια.
Ειδικότερα, με τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης επεκτείνεται χρονικά η ρύθμιση της 1ης Μαΐου 2020 που επιτρέπει λόγω της πανδημίας, της διατήρησης της ποιότητας του σήματος τηλεοπτικών σταθμών που μεταδίδεται από τη Digea και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο “ενοίκιο” για τη χρήση των συχνοτήτων και η αντίστοιχη μείωση της δόσης της εταιρείας Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ προς το δημόσιο. Με την απόφαση αυτή μπαίνει το καθεστώς των παρατάσεων, που διέπει την εκπομπή σταθμών χωρίς άδεια και στην υποχρέωση καταβολής του τέλους προς το δημόσιο.
Ο Λ. Κρέτσος σχολιάζει στο twitter παραθέτοντας και το σχετικό κείμενο της τροπολογίας: «Νέα τροπολογία, νέο 'δωράκι' προς Digea , ενώ απολύσεις σε Star/Open; Προεόρτια κατάργησης της υποχρέωσης του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων (νόμος Παππά); Να τα βλέπουν αυτά όσοι αφελείς (ελπίζω) φώναζαν κάποτε μαζί με τους εργοδότες τους ότι το Μαύρο δεν έχει αποχρώσεις».