ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020

Πώς διακτινίστηκε από την Πάρο στην Επίδαυρο ο πρωθυπουργός;

Τι κι αν υπήρχε ουσιαστική ανησυχία λόγω Τουρκίας και Navtex; Υπάρχει ακόμα δηλαδή. Τι κι αν είχαμε μεγάλες και καταστροφικές φωτιές στην Πελοπόννησο εδώ και ημέρες; Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε (άλλο) ένα Σαββατοκύριακο διακοπών στην Πάρο. Happy traveler. Τις διακοπές του δεν τις χάνει, ο κόσμος να χαλάσει, το έχουμε δει επανειλημμένα το σκηνικό..
Αλλωστε το Σάββατο βράδυ δεν έχασε την ευκαιρία να πεταχτεί μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα μέχρι τη γειτονική Αντίπαρο για «μια χαλαρή συνάντηση» με το ζεύγος Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον, ανεβάζοντας το αντίστοιχο φωτογραφικό στιγμιότυπο στο Instagram. Ο πρωθυπουργός και ο διάσημος ηθοποιός, με τις βερμούδες τους, να περνούν ήσυχα και φιλικά το Σαββατόβραδο.
Αυτά το Σάββατο βράδυ όμως, γιατί, την Κυριακή το βράδυ, ο πρωθυπουργός είχε θέατρο να δει. Οχι στην Πάρο, όμως, ούτε στην Αθήνα. Ο κ. Μητσοτάκης πετάχτηκε κυριολεκτικά μέχρι το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, για να παρακολουθήσει την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο. Φωτογραφήθηκε πάλι, χαρούμενος και χαμογελαστός, αγκαλιά με τη σύζυγό του. Ωραίος τύπος.
Και φυσικά κουβέντα στα γνωστά ΜΜΕ για την μίνι απόδραση του πρωθυπουργού. Για την ακρίβεια... πολλές κουβέντες, όλες διαφημιστικές και αποθεωτικές. Ερωτήματα γιοκ, όμως για το εάν είναι σωστή εικόνα ο πρωθυπουργός της χώρας να είναι απών σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο σε πολλά επίπεδα. Προφανώς επειδή κυνηγούσαν να μάθουν που βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας το... προηγούμενο Σαββατοκύριακο.


Το ερώτημα είναι ωστόσο με ποιο τρόπο ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε από την Πάρο, τόπο των διήμερων διακοπών του, στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσει θέατρο; Πώς μετακινήθηκε από το ένα μέρος στο άλλο;
Στις 7 και 25 το απόγευμα της Κυριακής ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Πάρου. Δεν ξέρουμε ποιοι ήταν επιβάτες. Ρωτήσαμε επισήμως το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και η απάντηση, από την πλευρά τους, ήταν κοφτή: κανένα στρατιωτικό ελικόπτερο δεν μετέφερε τον πρωθυπουργό. Ρωτήσαμε ποιους μετέφερε το συγκεκριμένο ελικόπτερο. Μπορεί να υπήρχε κάποια διακομιδή ασθενούς. Το υπουργείο δεν θέλησε να μας απαντήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης κατέφθασε στην Επίδαυρο με ελικόπτερο. Δεν ξέρουμε τι είδους ελικόπτερο ήταν. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του; Ή μήπως χρησιμοποίησε δημόσιο μεταφορικό μέσο;
Δεν μπορώ να πιστέψω πάντως πως ο πρωθυπουργός της χώρας χρησιμοποίησε στρατιωτικά μέσα για να κάνει βόλτες στις διακοπές του.
Αναμένουμε την απάντηση. Πώς έφυγε από την Πάρο, πώς πήγε στην Επίδαυρο; Δεν ρωτάμε τίποτε περίεργο.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν