ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Τρία στρατιωτικά ελικόπτερα για τις βόλτες Μητσοτάκη!

Τρία ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποιήθηκαν, , εν μέσω “γενικής επιφυλακής”, για το δείπνο του πρωθυπουργού με τον Τομ Χανκς στην Αντίπαρο όπως αναφέρει το militaire.gr.
Συγκεκριμένα:
- Το vip ελικόπτερο της ΠΑ που είχε προσγειωθεί στην Αντίπαρο.
- Ένα Super Puma που βρισκόταν επίσης στην Αντίπαρο σαν...
εφεδρεία.
- Ένα μεταγωγικό ελικόπτερο CHINOOK το οποίο ήταν προσγειωμένο στην Πάρο και θα μετέφερε τον πρωθυπουργό αν “έπεφτε το φως της ημέρας”.
Τελικά ο πρωθυπουργός πέταξε με το ελικόπτερο Super Puma από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο, όπου παρακολούθησε τους «Πέρσες».
Τώρα το γιατί δεσμευτηκαν 3 ελικόπτερα εν μέσω επιφυλακής για να εξυπηρετήσουν τα ταξίδια αναψυχής του Μητσοτάκη, είναι κάτι που θα πρέπει να απαντηθεί από το ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΑ και το ΓΕΣ που τα διέθεσαν.

 Επιβεβαιώνει ο Πέτσας 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαιώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο (εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης) για την βόλτα αναψυχής στην Επίδαυρο όπου παρακολούθησε την παράσταση “Πέρσες”.
Ο Πέτσας διευκρίνισε πώς ο πρωθυπουργός αρχικά μετέβη στην Πάρο (συναντήθηκε με τον Τομ Χανκς) με το αεροπλάνο της γραμμής και εν συνεχεία χρησιμοποίησε το στρατιωτικό ελικόπτερο το απόγευμα της Κυριακής για να μεταβεί στην Επίδαυρο.
“Η χρήση των μέσων κρίνει την εκπροσώπηση του θεσμού” ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: “Το Σάββατο ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε την Πάρο με πτήση της γραμμής. Μετακινήθηκε από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο για να παρακολουθήσει την παράσταση Πέρσες. Από την αξιωματική αντιπολίτευση θα περιμέναμε περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα που του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές επισκέψεις”.
Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε για το αν η συνοδεία του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε επίσης στρατιωτικό ελικόπτερο για τις μετακινήσεις της.
Παράλληλα άφησε αιχμές για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
"Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει δύο ερωτήματα:
Ισχύει ότι μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο σε Πάρο – Αντίπαρο για ταξίδι αναψυχής;
Ισχύει ότι μετέβη εν συνεχεία από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο για να παρακολουθήσει παράσταση;
Ο Πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.
Περιμένουμε απαντήσεις."