ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Εφυγε με το «Εξπρές του Μεσονυχτίου»

Πέθανε ο σκηνοθέτης Αλαν Πάρκερ

Μια σπουδαία φυσιογνωμία του παγκόσμιου κινηματογράφου, ένας σκηνοθέτης που έβαλε την υπογραφή του σε δεκάδες επιτυχημένες ταινίες, με κορυφαίο το θρυλικό «Εξπρές του Μεσονυχτίου», ο πολυβραβευμένος Άλαν Πάρκερ, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, αφήνοντας ένα..
μεγάλο, δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο που επί δεκαετίες υπηρέτησε.
Πολυτάλαντος και πολύπλευρος κινήθηκε με απίστευτη δεξιοτεχνία μεταξύ διαφορετικών κινηματογραφικών ειδών, από το μιούζικαλ μέχρι το δράμα και από το θρίλερ μέχρι την αποτύπωση αληθινών ιστοριών στο κινηματογραφικό πανί.
Εκτός από το «Εξπρές του μεσονυχτίου» στις δημοφιλέστερες δουλειές του συγκαταλέγονται οι ταινίες «Fame», «Pink Floyd – The Wall», «The «Commmitments», «Εβίτα», « Ο Μισισιπής φλέγεται», «Shoot the Moon», «Angel Heart», «The Life of David Gale» κ.α.
Ο Άλαν Πάρκερ δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία τόσο στον βρετανικό όσο και στον αμερικανικό κινηματογράφο ενώ συνεργάστηκε με πολύ μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου σινεμά μεταξύ των οποίων ο Όλιβερ Στόουν, Νταϊάν Κίτον, Μίκι Ρουρκ, Νίκολας Κέιτζ, Τζιν Χάκμαν, Γουίλιαμ Νταφόε, Κέβιν Σπέίσι, Κέιτ Γουίνσλετ, Μαντόνα, Αντόνιο Μπαντέρας κ.α.
Κατά την διάρκεια της καριέρας του τιμήθηκε με έξι βραβεία Όσκαρ, δέκα Χρυσές Σφαίρες και 19 βραβεία Bafta ενώ του είχε αποδοθεί και ο τιμητικός τίτλος του Σερ για την σημαντική προσφορά του.