ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Ο Γιάννης Φελέκης και οι ιδέες του

Με αφορμή τον χουντονόμο και την έξαρση της αστυνομικής βίας το INDEPENDENT NEWS συνάντησε και μίλησε με τον εμβληματικό αγωνιστή της κινηματικής Αριστεράς, Γιάννη Φελέκη. Το ραντεβού κλείστηκε -πού αλλού- στα Εξάρχεια. Ήρθε με τη γνωστή μηχανή του και τον σκύλο του. Μιλήσαμε εκεί ανάμεσα στον..
κόσμο, μπορεί ο ήχος να μην είναι καθαρός στο ηχητικό απόσπασμα, αλλά έτσι μόνο μιλάς πραγματικά με έναν άνθρωπο σαν κι αυτόν, ανάμεσα στο πλήθος και στη βοή των ανθρώπων.
Η αφορμή της κουβέντας ήταν φυσικό να χαθεί. Δεν μπορεί παρά μια μυθική φιγούρα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας με την πλούσια συνδικαλιστική και κινηματική δράση, που πέρασε από τα μπουντρούμια της ΕΑΤ-ΕΣΑ στη χούντα μέχρι να καταλήξει στα Εξάρχεια, να είναι χείμαρρος.
Ο Γιάννης Φελέκης ξεκίνησε τη συζήτηση αναφερόμενος στον ξεχασμένο λόγο της Αριστεράς, κάνοντας μια αναδρομή σε διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος και στα εργασιακά δικαιώματα που σήμερα συρρικνώνονται και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Θυμήθηκε τα χρόνια που δούλευε ως λιθογράφος και την εξέλιξη της τεχνολογίας που έπληξε τον κλάδο, με αποτέλεσμα να χαθούν οι θέσεις εργασίας στον κλάδο των εκδόσεων.
- διαβάστε τη συνέχεια στο independentnews ΕΔΩ