ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Λέσβος: Τετραμελής οικογένεια θετική στον κορονοϊό

Εκλεισαν Κέντρο Υγείας και καφετέρια - Οκτώ νέα κρούσματα στην Πάτρα - Με κορoνοϊό τρεις Γερμανοί στη Ναύπακτο


Δύσκολος μήνας αποδεικνύεται ο Ιούλιος για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας, καθώς παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού.
Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στο Πλωμάρι της Λέσβου η εμφάνιση τεσσάρων κρουσμάτων κορονοϊού στα μέλη μιας οικογένειας που επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στο εξωτερικό. Στο χωριό της νότιας..
Λέσβου ελήφθησαν μέτρα για την αποφυγή διασποράς της νόσου στην κοινότητα, καθώς ένας από τους νοσούντες εργάζεται σε καφετέρια, η οποία έκλεισε, όπως και το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, όπου πήγαν τα μέλη της οικογένειας για εξετάσεις.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ένα ζευγάρι ταξίδεψε στη Γεωργία, από όπου κατάγεται η γυναίκα, και επέστρεψε στο νησί στις 13 Ιουλίου. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποβλήθηκαν σε τεστ COVID και βρέθηκαν αρνητικοί. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά, και ενώ είχαν επιστρέψει στο Πλωμάρι, ο ένας από τους δύο εμφάνισε χαμηλό πυρετό και υποβλήθηκαν εκ νέου σε τεστ, στο οποίο βρέθηκαν και οι δύο θετικοί.
Θετικό ήταν το τεστ και στο 10χρονο παιδί του ζευγαριού, το οποίο δεν είχε ταξιδέψει μαζί τους, αλλά και συγγενής πρώτου βαθμού του άνδρα, ο οποίος εργάζεται σε καφετέρια του Πλωμαρίου και επίσης παρουσίασε συμπτώματα.
Η εμφάνιση τεσσάρων κρουσμάτων σήμανε συναγερμό στις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, οι οποίες έδωσαν εντολή για καραντίνα της οικογένειας και ιχνηλάτηση όλων των επαφών τους, η οποία ξεκίνησε με την συνδρομή της αστυνομίας. Το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου είναι κλειστό, προκειμένου να γίνει απολύμανση, ενώ έκλεισε και η καφετέρια, όπου εργάζεται το μέλος της οικογένειας.
«Δεν υπάρχει πανικός. Οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους, σε καραντίνα και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη διασπορά του ιού», είπε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου του Δήμου Μυτιλήνης, Δημήτρης Βαρβαγιάννης.
- πηγή: ethnos.gr 

Οκτώ νέα κρούσματα στην Πάτρα - Με κορoνοϊό τρεις Γερμανοί στη Ναύπακτο

Οκτώ νέα κρούσματα κορoνοϊού καταγράφηκαν χθες Δευτέρα στην Πάτρα χθες.
Μεταξύ αυτών, ένας ταμίας σε δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και η κόρη του
η οποία είναι φοιτήτρια σε χώρα του εξωτερικού.
Λόγω της θέσης του, ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ ερχόταν σε επαφή με πολύ κόσμο. Έτσι, πραγματοποιήθηκαν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους συναδέλφους του. Και τα 80 βγήκαν αρνητικά.
Σε ότι αφορά στον 50χρονο και στην κόρη του, και οι δύο νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, σύμφωνα με το Mega.
Την ίδια ώρα σε ξενοδοχείο καραντίνας του Μεσολογγίου μεταφέρθηκαν τρεις Γερμανοί τουρίστες που παραθέριζαν στην Ναύπακτο.
Οι τρεις άνδρες βρέθηκαν θετικοί στον ιό και θα παραμείνουν για 14 ημέρες στο χώρο που έχει οριστεί για την καραντίνα.