ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Σε ποιες επιχειρήσεις επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας - Πρόστιμο 150 ευρώ

Τη διεύρυνση του μέτρου υποχρεωτικής μάσκας από εργαζόμενους και το κοινό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία ανακοινώθηκε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για το προσωπικό σε καταστήματα λιανικής και σε..
γραφεία επαφής με το κοινό, όπως είναι οι ΔΕΚΟ και οι τράπεζες για το κοινό σε γραφεία, καταστήματα τροφίμων, φούρνους, κρεοπωλεία, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.
Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από αύριο, ενώ το πρόστιμο θα είναι 150 ευρώ.
Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.
Ο υφυπουργός, πάντως, δεν απάντησε ξεκάθαρα γιατί το μέτρο δεν επεκτείνεται και στις εκκλησίες και περιορίστηκε στο να πει πως ότι κριθεί κάτι τέτοιο αναγκαίο και σε συνεννόηση με την Εκκλησία θα εφαρμοστεί το μέτρο.