ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

"Πήραμε την ακραία θέση ότι οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι"

Στημένα κατηγορητήρια με κακουργηματικές διώξεις και περιοριστικούς όρους που έρχονται σε αντίθεση με το σύνταγμα, σε ένα πλαίσιο ποινικοποίησης του δικαιώματος της συμμετοχής σε διαδήλωση, καταγγέλλουν οι δικηγόροι και οι συλληφθέντες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της περασμένης Τετάρτης στην πλατεία Βικτωρίας, σε συνέντευξη Τύπου.
«Η επίθεση της αστυνομίας..
  αποτελεί έναν κρίκο σε μια αλυσίδα πολιτικών επιλογών που στοχεύουν στην κάμψη αντιστάσεων μέσα στην κοινωνία», σημείωσε και έκανε λόγο για «το φαινόμενο των αστυνομικών σκευωριών. Πρέπει να αναρωτηθούμε τι γίνεται στις ελάχιστες περιπτώσεις που δεν θα υπάρχουν βίντεο», σημείωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Μαντζούκας από την Ομάδα Νομικής Βοήθειας αναφερόμενος και στο άρθρο Χρυσοχοΐδη, ενώ προειδοποίησε για θύματα αν συνεχιστεί η συμπεριφορά αυτή της αστυνομίας.

"Πήραμε την ακραία θέση ότι οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι"
«Με τον Θωμά (Λάλιο) πήραμε την ακραία θέση ότι οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι», είπε ο Αλέξανδρος Τικτκώβ, ο γνωστός κωμικός. «Η επίθεση δεν ήταν ότι ήθελαν οι αστυνομικοί να ξεδώσουν, ήταν ξεκάθαρη εντολή της κυβέρνησης. Είδαμε δηλαδή τα ΜΑΤ να κλείνουν την Πατησίων για να ετοιμάζουν το πεδίο μάχης που θα ορμήξουν οι άνδρες της 'Δράση'», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «στην πράξη ποινικοποίησαν το δικαίωμα στις διαδηλώσεις. Θα έρθει και άλλη μια οικονομική κρίση τώρα και θα ζήσουμε στιγμές 2011, έτσι όλες οι διαδηλώσεις θα είναι παράνομες, θα γίνονται απολύσεις και θα σου λένε: κάτσε σπίτι σου και μην παραπονιέσαι. Δες τον κόσμο να καταστρέφεται με τις πιτζάμες σου, που λέει και ένα τραγούδι», ανέφερε.
- διαβάστε περισσότερα στην Αυγή ΕΔΩ