ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Λειτουργούν κανονικά τα Οδοντιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ

Επειδή με αφορμή επιστολή που απηύθυνε στις 25/6 ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής προς την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής και κοινοποιούσε στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καθώς και στα Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία – ΕΔΟΕΑΠ, ΤΥΠΕΤ, Ταμείο Τράπεζας της Ελλάδος – ένα μήνα μετά είδαν το φως δημοσιεύματα ότι δήθεν «τα Οδοντιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ συνεχίζουν να μην δέχονται ασφαλισμένους για
σφραγίσματα και καθαρισμούς», το Οδοντιατρικό Τμήμα του ΕΔΟΕΑΠ (Αθήνα) γνωστοποιεί ότι:
«Μετά την τελευταία οδηγία της Ομοσπονδίας στις 24/4/2020 για τη λειτουργία των οδοντιατρείων αλλά και πριν με προφυλάξεις και αναλόγως των αναγκών, εδώ και 3 μήνες δηλαδή, γίνονται και σφραγίσματα στα οδοντιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ, όπως και προσθετικές εργασίες, εξαγωγές, ενδοδοντικές θεραπείες, ορθοδοντικές θεραπείες, καθαρισμοί, εμφυτεύματα και περιοδοντικές θεραπείες. Από 15/4 δε, είμαστε σε πλήρη σύνθεση.
Από 24/4 έως και σήμερα το οδοντιατρικό τμήμα έχει διαχειριστεί 2.100 περιστατικά, ενώ από 16/3 έως 23/4 εν μέσω καραντίνας, απαγόρευσης από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο και αυστηρών οδηγιών έκτακτα 188 περιστατικά».
Για την ιστορία, το από 25 Ιουνίου 2020 έγγραφο που απηύθυνε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής προς την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, το οποίο μεταξύ άλλων κοινοποιήθηκε και στον ΕΔΟΕΑΠ, είναι το εξής:
«ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λάβαμε γνώση, κατόπιν καταγγελίας ότι, σε Κέντρα Υγείας της περιοχής ευθύνης σας δεν εκτελούνται εμφράξεις οδόντων, με την επίκληση ότι υφίσταται σχετική οδηγία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής. Σας γνωρίζουμε ότι τέτοια οδηγία δεν έχει εκδοθεί και οι άνω πράξεις θα πρέπει να εκτελούνται με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας. Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες»
.
Από το έγγραφο προκύπτει ότι τα εν λόγω στοιχεία δεν αφορούν στον ΕΔΟΕΑΠ. Με την ευκαιρία επισημαίνεται ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, οι οδοντιατρικές έδρες του Οργανισμού έχουν αυξηθεί, από τρεις σε πέντε.