ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

O Eυαγγελάτος, το newsit και η «συκοφαντία»

“Να καταδικάζει κανείς τα fake news είναι σημαντικό, αλλά το να δημιουργεί ή να αναπαράγει τα πολύ, αλλά πάρα πολύ fake news – το τονίζω αυτό, ας κοιτάξει στον καθρέφτη του” με αυτήν τη δήλωση μέσω της εκπομπής του στο MEGA ο Νίκος Ευαγγελάτος απαντά σε σχόλια και δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει εισπράξει υπέρογκα ποσά για τη διαφημιστική καμπάνια του “Μένουμε σπίτι”. Επίσης το newsit.gr (του Ευαγγελάτου) απάντησε μέσα από..
δημοσίευμά του υπό τον τίτλο «Η απάντηση μας στη συκοφαντία…» αναφέρεται σε όσα έχουν δει το φως τη δημοσιότητας σχετικά με τα ποσά που πήραν τα Μέσα του Νίκου Ευαγγελάτου από την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τον κορονοϊό. Αναλυτικά το δημοσίευμα του newsit αναφέρει:

Εδώ και μέρες το newsit.gr δέχεται για ακόμη μια φορά «λάσπη». Ότι δήθεν πήρε για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» το ιλιγγιώδες ποσό των 860.000 ευρώ!
Στα 11 χρόνια της λειτουργίας του το newsit.gr είναι το κορυφαίο ελληνικό ενημερωτικό site. Με αρκετά πάνω από 1.000.000 μοναδικούς αναγνώστες την ημέρα, χωρίς ούτε μια αγωγή σε βάρος του και πληρώνοντας τους συνεργάτες του ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές χωρίς ούτε μια μέρα καθυστέρηση.
Με αντικειμενικότητα, προβολή όλων των απόψεων και σεβασμό σε θεσμούς και αρχές.
Αυτοί που κατασκεύασαν αλλά και αυτοί που διέσπειραν αυτή τη συκοφαντία των 860.000 ήξεραν καλά το μέγεθος του ψεύδους. Γιατί αν είσαι δημοσιογράφος και αναφέρεις ένα ποσό κατόπιν έρευνας μπορεί να πέσεις και… λίγο έξω. Αν όμως αναφέρεις ένα ποσό που μπορεί να είναι 2,3,4,5,6 ή και 7 (!) φορές φουσκωμένο δεν μπορεί να κανείς λάθος. Έχεις άλλο στόχο.
Επίσης αν δεν κάνεις ούτε ένα τηλεφώνημα σε αυτούς για τους οποίους γράφεις να τους ρωτήσεις την αλήθεια είναι γιατί δε θέλεις την αλήθεια αλλά τη λάσπη. Γι’ αυτό μόνη λύση είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Και επειδή κάποιοι στην απελπισία και το αδιέξοδο τους μπορεί να ισχυριστούν διάφορα… τα ποσά δεν αλλάζουν εκ των υστέρων. Υπάρχουν δεκάδες email με τα αρμόδια διαφημιστικά γραφεία και βέβαια τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί εδώ και εβδομάδες πολύ πριν τα …ρεπορτάζ και αποδεικνύουν την αλήθεια.
Η συνέχεια επί της αιθούσης!