ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Kαταγγελία-έγκληση στην ΕΣΗΕΑ κατά Βαξεβάνη

Eυαγγελάτος, Πέτσας, Περδικάρης σε στιγμιότυπο από συνέντευξη
 του υφυπουργού στο στούντιο του newsit τον περασμένο Δεκέμβριο
...από τον δημοσιογράφο του newsit Αιμίλιο Περδικάρη

Σε καταγγελία-έγκληση κατά του εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη, προχώρησε ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Περδικάρης μέσω επιστολής προς την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Κι αυτό γιατί, όπως λέει, έγινε “στόχος” επίθεσης επειδή έθεσε ερώτημα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο εάν θα δώσει στη δημοσιότητα τη..
λίστα με τα ποσά της καμπάνιας για τον κορονοϊό.
Ο Κ. Βαξεβάνης είχε γράψει επ΄αυτού στο στο twitter:
** "Μαθαίνουμε ότι ο Στέλιος Πέτσα, μεθοδεύει ερώτηση στο breifing για να απαντήσει πόσα πολλά έχει πάρει το Documento επί ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην κουράζεται τα έχουμε ανακοινώσει εμείς. Αλλά αν μπορεί, ας πει και γι όλους τους υπόλοιπους. Αλλιώς λειτουργεί δόλια".
**" Ο εξευτελισμός ενός υπουργού σε ένα πέτσινο briefing. Δείτε τι τουιταρα και τι έγινε μερικά λεπτά μετά. Έστησε την ερώτηση με το δημοσιογράφο όσων εισέπραξαν. Δεν είναι Δεξιοί, είναι αδεξιοι"
 
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Αιμίλιου Περδικάρη στην ΕΣΗΕΑ (όπως το είδαμε στο newsit:
«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΕΓΚΛΗΣΗ
Κατά του ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ, εκδότη της εφημερίδας Documento

Την 19η Ιουνίου 2020, και λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στην ιστοσελίδα documentonews.gr που αποτελεί ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Documento αναρτήθηκε σειρά δημοσιευμάτων, στα οποία κατονομάζομαι και “εγκαλούμαι” ότι σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των Μέσων στα οποία εργάζομαι και τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (!) “στήσαμε” ερώτηση που αφορά στα κονδύλια της διαφημιστικής δαπάνης για την εκστρατεία κατά του κορονοϊού κτλ. Τα δημοσιεύματα ακολούθησαν αντίστοιχες αναρτήσεις του εγκαλούμενου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Επειδή είναι προφανές ότι τα παραπάνω είναι απολύτως αναληθή, προσβάλλουν βάναυσα την προσωπική και επαγγελματική μου υπόσταση και καταλήγουν συκοφαντικά έως και ποινικά κολάσιμα, ενώ σε ουδεμία περίπτωση συνιστούν συναδελφική συμπεριφορά στο πλαίσιο που περιγράφει και ο Κώδικας Δεοντολογίας και το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ, παρακαλώ όπως προχωρήσετε στις προβλεπόμενες εκ μέρους σας ενέργειες.
Κοινοποιώ δε την παρούσα καταγγελία-έγκληση στα μέλη του ΔΣ της Ένωσης, ζητώντας άμεσα την προστασία μου της προσωπικής και επαγγελματικής μου υπόστασης με κάθε πρόσφορο μέσο, ενώ δηλώνω ρητώς ότι επιφυλάσσομαι παντός άλλου νομίμου δικαιώματος μου. και συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Αιμίλιος Δ. Περδικάρης»


Δείτε και το βίντεο από την ερώτηση Περδικάρη στο briefing: