ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα κρίση στην εφημερίδα Le Monde

Μια από τις κορυφαίες πολιτικές εφημερίδες του κόσμου, αλλά και μια από τις εγκυρότερες καθημερινές εφημερίδες της Γαλλίας, η Le Monde, αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της.
Η ανεξαρτησία της Le Monde διασφαλιζόταν από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της, αφού ανήκε κατά 53% στους εργαζομένους, ενώ ο..
διευθυντής σύνταξης εγκρίνεται από την πλειοψηφία των συντακτών της εφημερίδας, οι οποίοι λειτουργούν με συλλογικές αποφάσεις.
Tο 2010, όταν η Le Monde βρέθηκε στα πρόθυρα πτώχευσης, ο γάλλος μεγιστάνας Ματιέ Πιγκάς και ο Γάλλος επιχειρηματίας Πιερ Μπερζέ (επικεφαλής της αυτοκρατορίας Υβ Σαν Λορέν), που έχει πεθάνει, αγόρασαν πλειοψηφικό πακέτο της.
Πλέον, η ισορροπία ενδέχεται να αλλάξει με την είσοδο στο πακέτο μετοχών ενός Τσέχου δισεκατομμυριούχου, του Ντανιέλ Κρετίνσκι, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Σπάρτα Πράγας.
- διαβάστε πως αντέδρασαν οι δημοσιογράφοι και τι αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον Κρετίνσκι, στο pontiki ΕΔΩ