ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Απαλλαγή ζήτησε η εισαγγελέας για Ψυχάρη και στελέχη της Alpha Bank

Απαλλακτική ήταν σήμερα στην πρότασή της προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας όσον αφορά την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων για τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, δηλαδή του Σταύρου Ψυχάρη και στελεχών..
της Alpha Bank, επισημαίνοντας προς το δικαστήριο ότι δεν αποδείχτηκε ότι ζημιώθηκε η τράπεζα από τη χορήγηση των δανείων.
Μάλιστα, η εισαγγελέας έκανε λόγο για σύννομες ενέργειες που στόχο είχαν να μην καταρρεύσει η Οργανισμός και βρεθούν 2.500 εργαζόμενοι στον δρόμο.
Για τον Σταύρο Ψυχάρη η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι μέχρι το 2010 ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του προς την τράπεζα και ως εκ τούτου τα στελέχη της τον διευκόλυναν, λαμβάνοντας υπόψη και τις εκτιμήσεις που υπήρχαν, για σύντομη ανάκαμψη της οικονομίας και κατά συνέπεια και του ΔΟΛ.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 18 Σεπτεμβρίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και στη συνέχεια το δικαστήριο θα προχωρήσει, στην έκδοση της απόφασής του.