ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Μήνυμα Βαξεβάνη προς αναγνώστες...

Με ένα μήνυμά του μέσω της διαδικτυακής έκδοσης του Documento ο εκδότης- δημοσιογράφος απευθύνεται προς τους αναγνώστες ζητώντας τους να βοηθήσουν στη διάδοση ειδήσεων της εφημερίδας. Και συγκεκριμένα σε αυτή που αφορά τη σύζυγο του πρωθυπουργού, η οποία όπως ισχυρίζεται το Documento, έφτιαξε μια εταιρεία στη Γαλλία με μόλις 10.000 ευρώ κεφάλαιο και..
ταυτοχρόνως η εταιρεία κατέβαλε 720.000 ευρώ μετρητά (πέραν του δανείου 900.000 ευρώ που επίσης καταβλήθηκε) για να αγοράσει το σπίτι του Βολταίρου.
Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, όπως λέει ο Κ. Βαξεβάνης, «θα θαφτεί, δεν θα παίξει σε κανάλια και sites, θα εξαφανιστεί από το διαδίκτυο» και γι' αυτό καλεί τους αναγνώστες του Documento να βοηθήσoυν στη διάδοση της είδησης ώστε το πρωθυπουργικό ζεύγος να αναγκαστεί να δώσει απαντήσεις.
Aναλυτικά το μήνυμα του Κώστα Βαξεβάνη προς τους αναγνώστες του Documento:
Αγαπητέ αναγνώστη/στρια
Οι μεγάλες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις έχουν και μεγάλους εχθρούς. Η δημοσιογραφική ομάδα έρευνας του Documento, με όσα αποκαλύπτει, μπαίνει στο στόχαστρο βρόμικων επιθέσεων. Αυτό που προσπαθούν να φτάσει στην κοινή γνώμη είναι πως έχουμε σκοπιμότητες, είμαστε υποκινούμενοι, υβριστές και συκοφάντες. Σκοπός δεν είναι μόνο η απαξίωσή μας, αλλά και ο θόρυβος που θα δημιουργηθεί για να μην εξεταστεί η ουσία όσων αποκαλύπτονται, η σύγχυση που θα προκληθεί για να αχρηστεύσει πρακτικά την πληροφορία.
Στο φύλλο της Κυριακής, 15ης Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτουμε πως η σύζυγος του πρωθυπουργού, έφτιαξε μια εταιρεία στη Γαλλία με μόλις 10.000 ευρώ κεφάλαιο και ταυτοχρόνως η εταιρεία κατέβαλε 720.000 ευρώ μετρητά (πέραν του δανείου 900.000 ευρώ που επίσης καταβλήθηκε) για να αγοράσει το σπίτι του Βολταίρου. Δηλαδή η εταιρεία που είχε στο ταμείο της 10.000 ξαφνικά κατέβαλε με ένα μαγικό τρόπο 720.000 ευρώ.
Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Είναι όμως σύζυγος πολιτικού και μάλιστα πρωθυπουργού και πρέπει να απαντήσει πώς βρίσκεται με χρήματα που στα χαρτιά δεν υπάρχουν και ποιοι είναι οι κατά καιρούς offshore χρηματοδότες της. Δεν είναι δικές μας απαιτήσεις αλλά του νόμου και της ηθικής.
Ξέρουμε πως θα μας επιτεθούν και θα μας κατηγορήσουν ότι χτυπάμε τα γυναικόπαιδα γιατί θέλουμε να χτυπήσουμε τον Μητσοτάκη. Πως είμαστε γι αυτό άθλιοι και άνανδροι.
Η έρευνά μας αποκαλύπτει στοιχεία για τα οποία ο πρωθυπουργός πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Έτσι απαιτεί ο νόμος, όχι εμείς. Ποιοι χρηματοδοτούν και γιατί το πρωθυπουργικό ζεύγος; Οι απαντήσεις δεν είναι ικανοποίηση περιέργειας αλλά Δημοκρατίας.
Ξέρουμε πως η αποκάλυψη θα θαφτεί, δεν θα παίξει σε κανάλια και sites, θα εξαφανιστεί από το διαδίκτυο. Σε καλώ να βοηθήσεις στη διάδοση της είδησης ώστε να αναγκαστούν να δώσουν απαντήσεις. Δεν μας ενδιαφέρει τι ισχύει με τη Μαρέβα ως πρόσωπο, αλλά αυτό που προσπαθούν να παγιώσουν ως κανονικότητα και συνήθεια. Αν δεν σε ενοχλεί το τέρας, αναρωτήσου μήπως εξοικειώνεσαι μαζί του.
Σας ευχαριστώ
Κώστας Βαξεβάνης