ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Οι αντιπαραθέσεις και το επικίνδυνο μύθευμα

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα για την βόμβα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ:

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ χτυπήματα έρχονται να πλήξουν τη δημοκρατία.  Αυτό θα πρέπει να αυξήσει τα αντανακλαστικά μας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας που είναι ένα διαρκές ζητούμενο και ένας διαρκής αγώνας, δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη,..
Όλγα Γεροβασίλη στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου. Οι πολιτικές διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις είναι στοιχείο της δημοκρατίας και δεν είναι στοιχείο που ενισχύει τρομοκρατικά χτυπήματα, αυτό είναι ένα επικίνδυνο μύθευμα που αυτοί που το επικαλούνται, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, πρόσθεσε η υπουργός.
***
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι είναι μεγάλο λάθος για αυτούς που πιστεύουν ότι λύνουν προβλήματα με τέτοιου είδους τρόπους. Η τρομοκρατία ποτέ δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, τα όξυνε τα προβλήματα, είναι μια λάθος επιλογή και είναι καταδικαστέα από όλους, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου. Στη δημοκρατία τέτοιου είδους επιλογές δεν χωράνε, σημείωσε.
***
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ , ακραία και απολύτως καταδικαστέα ενέργεια και η κοινωνία ζητά επιτέλους να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι τέτοιων ενεργειών. Αν διαφωνεί κάποιος με τις ιδέες που προβάλλει ο ΣΚΑΪ, ο χειρότερος τρόπος για να το εκφράσει, είναι να βάζει βόμβες έξω από έναν τηλεοπτικό σταθμό. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία, αντιθέτως την ροκανίζουν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου. Ευτυχώς η δημοκρατία μας είναι αρκετά ισχυρή, αλλά οι πολίτες απαιτούν από τις Αρχές να είναι αποτελεσματικότερες στην δίωξη πάσης μορφής εγκλήματος, σημείωσε.
***
 H ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και η δημοκρατία δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος, επισημαίνοντας ότι οι ανώνυμοι βομβιστές εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ θα βρουν τον πολιτικό κόσμο ενωμένο μπροστά τους. Ο κ. Αντώναρος, πρόσθεσε, ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αναζητούν κοινούς τόπους και πως η κυβέρνηση που έχει την ευθύνη για τη διατήρηση της ομαλότητας δεν πρέπει να παρασύρεται από τις τοποθετήσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όταν εμπεριέχουν προσωπικές επιθέσεις. Ο πολιτικός λόγος πρέπει να είναι οξύς αλλά να στηρίζεται σε πολιτικά επιχειρήματα, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι ενοχλήθηκε που στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν τοποθετήσεις από κορυφαία στελέχη με ακροδεξιό περιεχόμενο.