ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Aλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων ΣΚΑΪ - Καθημερινής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκπροσωπώντας το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου καταδικάζει απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού Σταθμού «ΣΚΑΙ» και της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», που σημειώθηκε σήμερα στις 2.37 τα ξημερώματα. Η βομβιστική επίθεση..
επιχειρεί να πλήξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.
Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στη κοινωνία μας και είναι καταδικαστέες από όλο το δημοκρατικό φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας. Καλούμε τις αρχές να εντοπίσουν το συντομότερο και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης.
Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό με κύρος και αξιοπιστία. Στεκόμαστε όλοι αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων του «ΣΚΑΙ» και της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ».

Και η ΕΣΠΗΤ:
"Όλοι αλληλέγγυοι στους συναδέλφους του «ΣΚΑΙ» και της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ ενώνει τη φωνή του με όλο το δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας και καταδικάζει απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού Σταθμού «ΣΚΑΙ» και της εφημ. «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», που σημειώθηκε σήμερα στις 2.37 τα ξημερώματα. Η βομβιστική επίθεση επιχειρεί να πλήξει την πολυφωνία, την ελευθεροτυπία και τον πλουραλισμό.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, ότι:
- τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση όχι μόνο του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και του δικαιώματος στην ελεύθερη ενημέρωση, θα μας βρουν απέναντί τους με τελικό και αμετακίνητο στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αλήθειας. Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στη κοινωνία μας και είναι καταδικαστέες από όλο το δημοκρατικό φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.
-οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εντοπίσουν το συντομότερο και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης.
-Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση δεν τρομοκρατούμαστε και δεν χειραγωγούμαστε. Συνεχίζουμε το έργο μας με διαφάνεια, κύρος και αξιοπιστία, υπηρετώντας μόνο το δικαίωμα του έλληνα πολίτη στην ενημέρωση. Τέλος το Δ.Σ. δηλώνει την αλληλεγγύη και αμέριστη υποστήριξή του στους συναδέλφους του «ΣΚΑΙ» και της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ».

Και η ΕΤΕΡ:
Καταδικάζουμε τη βομβιστική επίθεση εναντίον του ΣΚΑΙ
Οι τεχνικοί της ιδιωτικής ραδιοφωνίας καταδικάζουμε τη βομβιστική επίθεση εναντίον του ΣΚΑΙ και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας.
Η Ε.Τ.Ε.Ρ. ,στοχοποιημένη από διάφορους κύκλους για τη συνδικαλιστική της δράση, καταδικάζει κάθε τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της ενημέρωσης και των συναδέλφων μας δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών.
Τέτοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες έχουν στόχο τη φίμωση της ελευθερίας του λόγου και τον αποπροσανατολισμό.