ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Κι αν είσαι και Καραπαπάς, με την αράδα σου θα πας...

Οταν ο Θ. Καρτερός προτιμάει τα περσινά ξινά μαρούλια, κατασκευής Πρετεντέρη

 Με τους αρθρογράφους των Μέσων Μαρινάκη και τους... παρατρεχάμενους του ΔΟΜ τα βάζει πάλι ο Θανάσης Καρτερός μέσα από τη στήλη του «Υπογείως» (τα υπόγεια του Μαξίμου που λέει κι ο Φιλελεύθερος) αναφερόμενος στην «κατεδαφιστική τους μανία»..
απέναντι σε κυβέρνηση και πρωθυπουργο.
«Άντε να δείξεις κατανόηση και για τον Καραπαπά - οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή. Αλλά να μας την πέφτουν έτσι οι πρώην δεν είναι πρέπον. Ευκολότερο, που λέει ο λόγος, να τρως τα περσινά ξινά μαρούλια, κατασκευής Πρετεντέρη, παρά να ακούς τα φετινά στριγκά νταούλια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Καρτερός.
Αναλυτικά το άρθρο του στην Αυγή:
"Α, πα, πα. Το μαρινακικόν τα έχει παίξει. Παντοιοτρόπως και... εκτρόπως. Εμφύλιο στο Μαξίμου, οκτάστηλο και μαυρισμένο, είδαν τα ΜαριΝέα κι αν ψάξεις μέσα, χάνεσαι στα φληναφήματα - ούτε μια πληροφορία, έστω κατασκευασμένη. Επιστράτευση, όμως, όπως φαίνεται, έχει σημάνει όχι μόνο στην επικράτεια του ΔΟΜ, αλλά και στους παρατρεχάμενους, τους κληρωτούς και στους μερικής απασχόλησης, που λέει ο λόγος. Πρώην, νυν και επόμενοι στην πρώτη γραμμή. Πού σε σφάζει και πού σε πονεί. Από τον 44χρονο Τσίπρα μέχρι κάποιους συφοριασμένους της τρίτης ηλικίας κανένας δεν γλιτώνει από την κατεδαφιστική τους μανία.
Πολύ κακεντρεχείς, όμως, βρε παιδιά. Κυρίως οι πρώην. Διότι να βγαίνει το τάγμα εφόδου, που βρίσκεται χωμένο κάτω από τον θυρεό του έρμου του Ολυμπιακού, για να βρίσει και να απειλήσει, το καταλαβαίνεις. Να ακροβατούν πάνω από τον βάλτο με τα πιράνχας οι σοΔΟΜιστές, επίσης. Άντε να δείξεις κατανόηση και για τον Καραπαπά - οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή. Αλλά να μας την πέφτουν έτσι οι πρώην δεν είναι πρέπον. Ευκολότερο, που λέει ο λόγος, να τρως τα περσινά ξινά μαρούλια, κατασκευής Πρετεντέρη, παρά να ακούς τα φετινά στριγκά νταούλια. Κατασκευής μαστόρων, που γι’ αλλού ξεκίνησαν γι' αλλού κι αλλού η ζωή τους πάει.
Άφες αυτοίς κι ας μείνουμε στο μυστικό. Όταν τα εν λόγω της αμύνης παιδιά χάνουν την ψυχραιμία τους, διαγράφουν μαύρες τροχιές σε φόντο κίτρινο, φτάνουν στα άκρα, δύο πράγματα συμβαίνουν. Σιγουράκι, μην το ψάχνετε. Το ένα, ότι δεν τους κάθεται να ξεμπερδεύουν με τη μισητή κυβέρνηση -χούντα κατά το Αφεντικό-, εκμεταλλευόμενοι την τραγωδία στο Μάτι. Το δεύτερο, ότι δεν τους κάθεται η προσπάθεια να μην καθίσει στο σκαμνί ο εμπνευστής, καθοδηγητής, και... πληρωτής της εκστρατείας. Και, όπως καταλαβαίνετε, το ένα συνδέεται άρρηκτα με το άλλο. Δεν φεύγει ο Τσίπρας, έρχεται το σκαμνί. Φεύγει ο Τσίπρας, φεύγει και το σκαμνί.
Εκείνο που ΔΕΝ προκαλεί καμιά απορία είναι γιατί μπλέκεται ο ευπρεπής Κυριάκος με όλα αυτά. Παιδί καλής οικογενείας να συμφύρεται με τέτοιες παρέες... Με τους «γαμιέται ο Καμμένος και ο πρωθυπουργός». Και να μην καταλαβαίνει το απλό, ότι ακόμα οι κυβερνήσεις εκλέγονται από τους πολίτες. Κι αν είσαι και Καραπαπάς, με την αράδα σου θα πας..."