ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Όχι ρε! Δεν ασχημονούμε όλοι, δεν σκυλεύουμε όλοι!

Όχι ρε! Δεν ασχημονούμε όλοι, δεν σκυλεύουμε όλοι, δεν γράφουμε με τα πόδια όλοι. Υπάρχουμε και όλοι οι υπόλοιποι, που το παλεύουμε όπως μπορούμε. Και συγκρατούμε και την οργή και τον φόβο γιατί ο,τι γράφεται δεν παίρνεται πίσω. Γιατί μένει και μας στοιχειώνει. Η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά πήρε και τον ανεξέλεγκτο εγκέφαλό μας και βγάλαμε ο,τι πιο μικρό και κακό είχαμε μέσα μας.
Κι έγιναν και επιθέσεις προσωπικές και..
έβγαλαν και συκώτια και ξέχασαν κάτι βασικό. Πως ακόμα και οι πιο πρωτόγονες κοινωνίες σέβονταν τους νεκρούς τους. Και οι μαλάκες* που δημοσιοποίησαν καμένους ανθρώπους δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Ήταν οι ίδιοι μαλάκες της δημοσιογραφίας που τους ξέραμε και τους αποστρεφόμασταν πάντα. Ή τώρα πια και οι γνωστοί μαλάκες του Διαδικτύου που βρήκαν πόρτα και μπήκαν και δεν συμμαζεύονται.

Στο σινάφι μας την αυτορρύθμιση την κάνουμε πάντα. Και τους απομακρύνουμε. Εσείς όμως όλοι οι υπόλοιποι να επιλέγετε που διαβάζετε οτιδήποτε και να προσέχετε τις ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορείτε μεταξύ σας γιατί τις είδατε σε κάποιο σάιτ. Πίσω από κάθε ψευδή δημοσίευση υπάρχει και μία σκοπιμότητα. Δεν κάνω τη δασκάλα. Απλώς μία μικρή εμπειρία την έχω.

Η ζωή συνεχίζεται. Και έχω μείνει με τις φωνές μιας έφηβης στο Μάτι που φώναζε με τη σκούπα στο χέρι " Δεν θέλουμε εμείς οι νέοι, να αποκαλείτε νεκροταφείο το μέρος μας! Θα το ξαναφτιάξουμε από την αρχή και καλύτερο!"

Όλα θα ξαναγίνουν από την αρχή και καλύτερα. Τα μάτια σας τώρα στα υπόλοιπα " Μάτια" της χώρας. Και πάω να μαζέψω τώρα τις πευκοβελόνες από την αυλή μου γιατί εδώ νυχτώνει αργά. Γεια και χαρά σας.

*Η λέξη "μαλάκας" στο κείμενο έχει την αρχαιοελληνική της σημασία και ειδικότερα κατά τον Ηρόδοτο σημαίνει τον "διεφθαρμένο άνθρωπο".

- από το fb  της Δώρας Μακρή