ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Τυμβωρυχία και ασέβεια από μια «φίλη»

Μετά την επιστολή που «δείχνει» τον Αλ. Τσίπρα ως υπεύθυνο της καταστροφής -και υπογράφει, σύμφωνα με κάποιους, η σύζυγος του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου εκμεταλλευόμενη τη γνωριμία της με την οικογένεια- η κ. Φύτρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητά να μην ομιλούν εξ ονόματός της
Τούτες τις μέρες ακούγονται συνέχεια ανθρώπινες, σπαρακτικές ιστορίες που βγήκαν στην..
κυριολεξία μέσα από τις στάχτες. Πρόκειται για αφηγήματα που φιλοξενούνται άπλετα στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα, σε πολλές περιπτώσεις αβίαστα και ανεξέλεγκτα, χωρίς καμιά διασταύρωση των πηγών απ’ όπου διοχετεύτηκαν. Υπό αυτές τις συνθήκες κάποιοι φαίνεται ότι επιχειρούν πολιτική σπέκουλα πάνω στις σορούς των θυμάτων.
Μια τέτοια περίπτωση δείχνει να είναι και αυτή της «οργισμένης επιστολής από φίλη της οικογένειας Φύτρου» που είδε το φως της δημοσιότητας υπό τον τίτλο «Ακου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου», μέσω της οποίας η συγγραφέας της καθιστά σε υπεφορτισμένο ύφος τον Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο της καταστροφής. Ωστόσο αυτή η επιστολή, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, είχε εξ αρχής ένα σοβαρό έλλειμμα στην υπογραφή της, αφού ως «φίλη της οικογένειας» εμφανιζόταν κάποια «Αννίτα Π.».
Λίγο αργότερα άρχισε να διακινείται στο Twitter η πληροφορία ότι συγγραφέας της επιστολής είναι η σύζυγος του δημοσιογράφου, συμβούλου επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, η οποία εκμεταλλεύεται πολιτικά τη γνωριμία της με την οικογένεια Φύτρου, καθώς διατηρούσε σχέσεις με αυτή μέσω των παιδιών τους που ήταν συμμαθητές στο Αρσάκειο.
Σύμφωνα με το iefimerida, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής της «φίλης» η σύζυγος και μητέρα δήλωσε:
«Θα ήθελα όπως όλοι σεβαστήκατε την παράκλησή μας για μη δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών ή την τελετή της ταφής των αγαπημένων μας, το ίδιο να κάνετε και στη συνέχεια με οτιδήποτε σχετικό στο οποίο θα θέλατε να αναφερθείτε αναφορικά με τον χαμό της οικογένειάς μου».
Το αν η «Αννίτα Π.» είναι η σύζυγος του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου έχει κάποια σημασία, αλλά δευτερεύουσα. Σημασία έχει ότι η «Αννίτα Π.» δεν μπορεί να έχει σχέση με την οικογένεια, δεν μπορεί να είναι πραγματική φίλη, γιατί δεν γνώριζε και δεν σεβάστηκε την επιθυμία της οικογένειας για μη δημοσιοποίηση οτιδήποτε σχετικού με το ξεκλήρισμά της. Γι’ αυτό και αυτή η επιστολή αποτελεί τυμβωρυχία και ασέβεια.

Τάσος Σαραντής (Εφημερίδα των Συντακτών)