ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Μαζικές απολύσεις στα media Μαρινάκη

Κλίμα τρομοκρατίας και αβεβαιότητας - Συνέλευση αύριο στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ

Νέες εκκαθαρίσεις εργαζομένων στον μιντιακό όμιλο «ALTER EGO» (πρώην ΔΟΛ) του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μέσα σε λίγες ημέρες, όπως καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ, και στα πλαίσια της τακτικής του «ξεκαθαρίσματος» είχαν απολυθεί πέντε δημοσιογράφοι μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης!..
Σύμφωνα με το Documento συνολικά οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν από την «ALTER EGO» είναι 12. Συγκεκριμενα απολύθηκαν: 
Η Ειρήνη Μητροπούλου, η οποία επί 20 χρόνια κάλυπτε το ρεπορτάζ των διεθνών θεμάτων στο ΒΗΜΑ, ο Νίκος Μαστροπαύλος, ο οποίος εργαζόταν στην Υλη στο Βήμα από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και παράλληλα έδινε ρεπορτάζ για εικαστικά θέματα και για ταξίδια, και η Μελίσσα Στοΐλη, η οποία επί χρόνια έγραφε στο BHMAgazino και στα υπόλοιπα περιοδικά του ΔΟΛ. Από τα ΝΕΑ απέλυσαν τον δημοσιογράφο Νικόλα Ζώη (Πολιτιστικό ρεπορτάζ), τον φωτορεπόρτερ Κώστα Κατσίγιαννη και τον δημοσιογράφο Γιάννη Αδάναλη που συνεργαζόταν για το ρεπορτάζ του αυτοκινήτου. Επίσης, απολύθηκαν ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαχάκης (Οικονομικό ρεπορτάζ), ο Παναγιώτης Πέππας (αθλητικό ρεπορτάζ στο in.gr), ο δημοσιογράφος Ορέστης Καρύπης, ο οποίος συνεργαζόταν με τα διαδικτυακά Μέσα, καλύπτοντας το ελεύθερο ρεπορτάζ, και ο τεχνικός (επεξεργασία φωτογραφίας) Στέφανος Κούρος, ενώ απολύθηκε και ο Γεράσιμος Κυριακάτος από το τμήμα της διόρθωσης. Παράλληλα, διεκόπη η συνεργασία με τον αρθρογράφο του Βήματος για οικονομικά θέματα Γιώργο Παπαϊωάννου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις απαράδεκτες εξελίξεις, καθώς πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη λειτουργία των Μέσων του συγκροτήματος (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, περιοδικές εκδόσεις, in.gr, tovima.gr, tanea.gr), η εργοδοσία ξεκίνησε με την παράνομη και αντεργατική απόλυση της διευθύντριας του περιοδικού «ΒΗΜΑgazino» Ελένης Παπαδημητρίου και συνεχίζει ακάθεκτη, με αποκορύφωμα να έχει ανακοινωθεί σήμερα μέχρι το μεσημέρι σε πέντε δημοσιογράφους η απόλυσή τους.
Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και αβεβαιότητας στο σύνολο των εργαζομένων, οι οποίοι μετά τις ταλαιπωρίες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, τώρα βιώνουν την αίσθηση της απόλυτης ανασφάλειας μπροστά σε αυτό το κύμα των «εκκαθαρίσεων» κυρίως παλαιών συναδέλφων, άμεσα συνυφασμένο με την ιστορία του ΔΟΛ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαιτεί την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων, τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της επαγγελματικής υπόστασης των εργαζομένων, που πλήττονται με τις ενέργειες της εργοδοσίας και καλεί όλους τους δημοσιογράφους μέλη της σε συνέλευση την Τετάρτη, 1η Αυγούστου 2018, στις 13.00, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), προκειμένου να αποφασίσουν κινητοποιήσεις.