ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Η σύμβουλος Τσίπρα και οι μισθοφόροι της δημοσιογραφίας

Η Ζωή Χαλιδιά, παλιά συνεργάτιδα και επικοινωνιακή σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας στην «ανωνυμία» των ημερών απευθύνεται στα αρπακτικά που έστησαν χορό «στην ολόμαυρη ράχη της χώρας». Κάνει λόγο για «συγκεκριμένους μισθοφόρους» της δημοσιογραφίας, που οργίασαν  στα δελτία ειδήσεων και στα άρθρα τους. Eπίσης συστήνει σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους: «Κάντε μία προσπάθεια να μελετήσετε την ελληνική γλώσσα,..
τη σημασία των λέξεων στη διαδικασία της επικοινωνίας. Και λίγη ψυχανάλυση επίσης καλό θα κάνει. Κανέναν μας δεν έβλαψε».
Ακολουθεί όλόκληρο το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στο documento.gr υπό τον τίτλο Ζωή Χαλιδιά: Καλοκαίρι 2018 - Η εποχή των σπηλαίων:
Θα υπογράψω ολογράφως. Αν και ο άνθρωπος από το λόγια του κρίνεται κι όχι από το αν υπογράφει ως @unicorn ή με το επίθετό του. Μήτε θα μιλήσω «αφού πρώτα έθαψα τους νεκρούς μου». Από επίγνωση και σεβασμό σε αυτούς που πραγματικά έθαψαν ανθρώπους τους.
Χρόνια τώρα, εσείς, «οι συγκεκριμένοι μισθοφόροι» της δημοσιογραφίας, με μοναδική επιθυμία το ιδιωτικό σας όφελος, ευτελίσατε κάθε αξία και θάψατε στην άμμο κάθε λογική.
Αλλάζοντας τα νοήματα των λέξεων, ξαπλώνοντας την αλήθεια στα προκρούστεια πάνελ σας, στα δελτία ειδήσεων και στα άρθρα σας, οργιάσατε. Και το εντυπωσιακό δεν είναι τι κάνετε. Αλλά ότι το κάνετε με ευχαρίστηση. Όχι επειδή πετυχαίνατε κάποιο στόχο, εσείς δεν έχετε στόχους. Ούτε καν για το συμφέρον των αφεντάδων σας δεν παλεύετε. Πράττετε διότι απολαμβάνετε τη διαστροφή σας. Απολαμβάνετε το σύμπτωμά σας. Διότι ναι! είστε βαθύτατα διαστροφικοί.
Δεν πήγε χαμένος ο κόπος σας. Καλά τα έχετε καταφέρει. Πείσατε μέρος του πληθυσμού να προσκυνά ένα ιερό κάστανο, να πιστεύει όντως ότι τον ψεκάζουν και να θεωρεί ότι πιθανόν και να υπάρχουν εξωγήινοι στον Υμηττό. Και ότι τέλος πάντων ένας εξωγήινος ίσως έχει μεγαλύτερη αξία από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη. Αναγάγατε τις εξυπναδιές σας σε ρητά, μετατρέψατε την ανικανότητά σας να ερμηνεύετε τον κόσμο, σε ζηλοφθονία και εμπάθεια. Πήρατε την ιστορία προσωπικά.
Το χειρότερο όλων από τα πεπραγμένα σας δεν είναι όμως ότι συνειδητά βιάζοντας καθ΄ έξιν και κατ΄ εξακολούθηση τη λογική, εγκαθιδρύσατε τον σκοταδισμό. Είναι ότι σε μία θλιβερή περίοδο όπου η παγκόσμια ιστορία κάνει κοιλιά, αναλάβατε να κάνετε τη νεοναζιστική ιδεολογία μία κανονικότητα. Με το έργο σας κάνετε την εποχή του ’80 να φαντάζει ως περίοδος ελευθεριακού κομουνισμού και πνευματικής αναγέννησης.
Κι είτε ενεργείτε απροκάλυπτα, είτε με λογοτεχνικά δάνεια και εξυπναδιές, ο φθόνος σας δεν κρύβετε. Ειλικρινά τρομάζει ο φθόνος που έχετε προς τον άνθρωπο. Προς την ιστορία, προς κάθε οικουμενική αξία.
Κι όσο το καραβάνι προχωρά, με τα λάθη του, τις ανεμοθύελλες του, τις υπαρκτές του αγωνίες, τόσο η οξεία συγχυτική σας κατάσταση ανεβάζει στροφές. Πιθανόν νομίζετε ότι είστε προ των πυλών και με κάμποση ένταση πάρα πάνω, οι πύλες θα πέσουν.
Αυτό το καλοκαίρι αρπαχτήκατε κατ΄αρχάς από την ιστορία, τη συμφωνία των Πρεσπών, για να ζωντανέψετε το παρακράτος. Γίνατε ηθικοί αυτουργοί των βανδαλισμών εβραϊκών νεκροταφείων. Συδαυλίσατε κι αναμοχλεύσατε το μυαλό του κάθε πικραμένου από το νότο να βάλει τ΄ άλογό του στο αμπάρι και να το καβαλήσει στο βορρά, φορώντας περικεφαλαία. Παροξύνετε πολίτες να στραφούν με βία εναντίον όποιου σκέφτεται και πράττει στέρεα. Από τη δική σας άμμο σας ξεπετιούνται όλα τα φιδάκια του νεοφασισμού. Και μηδέν κουβέντα για το πραγματικό. Καμία ανάλυση και ντόρο λόγου χάρη για το πραγματικό γεγονός ότι ανά τη χώρα, παππούδες, πατεράδες, ιερείς, μανάδες συλλαμβάνονται επειδή κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά τους. Το ιερό κάστανο να ‘ναι καλά.
Και τώρα, που η κοινωνία περπατά στην ολόμαυρη ράχη, εσείς στήνετε τον χειρότερο χορό σας. Γίνεστε το μελανότερο σημείο της ιστορίας σας που οι ίδιοι συντάσσετε. Η διαστροφή σας χτυπάει κόκκινο, η απόλαυσή σας ξεχειλίζει και μας πνίγει. Αλλά αυτό θέλετε. Να πνιγούμε. Να πνιγούμε ως άνθρωποι που τολμούν να σκέφτονται νηφάλια και ορθολογιστικά. Να πνιγούμε ως κοινωνία που δεν συμμετέχει σε ρασοφόρες λιτανείες. Να πνιγούμε στα σκατά του σκοταδισμού. Ο βάκιλος της πανούκλας να εξαπλωθεί στα μυαλά όλων. Αλήθεια όμως γιατί το έχετε τόσο ανάγκη; Το χρήμα από μόνο του δεν αρκεί ως εξήγηση.
Η πολιτική ενηλικίωση του Σύριζα συντελέστηκε όταν αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ως κυβέρνηση δεν γίνεται να είναι υπηρέτης των επιθυμιών του. Έπρεπε να γίνει υπηρέτης του καθήκοντος. Αυτή η ενηλικίωση λοιπόν σας απασφάλισε. Αρνείστε να αναγνωρίσετε τον ενήλικα Άλλον. Δεν πρέπει να υπάρχει Άλλος. «Θα τον εξαφανίσομεν». Άρα ως που μπορεί να φθάσετε για να ικανοποιηθεί αυτή η λύσσα;
Ποντάρετε στο γεγονός ότι η μνήμη του νεοέλληνα έχει κοντά ποδάρια. Ότι οι νοοτροπίες μιας ζωής δεν ξεριζώνονται. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ψήφισαν Σύριζα νομίζοντας ότι σε πέντε μήνες θα γέμιζαν ξανά τα μπουζούκια της παραλιακής. Ποντάρετε λοιπόν σε όλα. Με την ψευδαίσθηση ότι ο νόμος και η τάξις θα αποκατασταθεί με κάθε τρόπο. Ακόμα και με το θάνατο. Είτε σωματικό είτε ψυχικό.
Αλλά έχει δρόμο η ιστορία. Και πολλά ράμματα για τις γούνες. Μέχρι τότε, κάντε μία προσπάθεια να μελετήσετε την ελληνική γλώσσα, τη σημασία των λέξεων στη διαδικασία της επικοινωνίας. Και λίγη ψυχανάλυση επίσης καλό θα κάνει. Κανέναν μας δεν έβλαψε.  
Ζωή Χαλιδιά