ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Φόροι-σοκ στα εταιρικά Mercedes και BMW

Οι χρήστες απαιτούν να τα επιστρέψουν

«Φόρμουλα» επιστροφής των πολυτελών μοντέλων από τις Mercedes-Benz αλλά και BMW αναζητούν χιλιάδες χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων καθώς η υψηλή φορολογία επηρεάζει αρνητικά τα εισοδήματά τους.
Ειδικότερα σύμφωνα με.. πληροφορίες του movenews.gr οι γερμανικές θυγατρικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια έχουν επιδοθεί σε ένα απίστευτο μπαράζ προσφορών που αφορούν εταιρικά αυτοκίνητα με σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στην ελληνική αγορά.
Αποτέλεσμα των παραπάνω πρακτικών ήταν να αποκτήσουν χιλιάδες πολυτελή γερμανικά μοντέλα για τους υπαλλήλους τους πάρα πολλές πολυεθνικές εταιρείες τα οποία σε πάρα πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνταν από πωλητές!
Ωστόσο η πολυεθνική που ήταν και ο βασικός εκμισθωτής των πολυτελών μοντέλων ήταν απολύτως κερδισμένη από την απόκτηση των A-Class, Bmw σειρά 1 και άλλα μοντέλα καθώς το μηνιαίο μίσθωμά τους ήταν χαμηλότερο από ένα Ford Focus ή από ένα VW Golf ή ακόμα και από ένα Toyota Auris!
Οι υπάλληλοι των πολυεθνικών με ιδιαίτερη χαρά απέκτησαν τα πολυτελή γερμανικά μοντέλα αλλά με το νέο φορολογικό νόμο που ισχύει από τον Δεκέμβριο του 2016 αντιλήφθηκαν πως τα υπερπολυτελή μοντέλα αποτελούν «βαρίδι» στις φορολογικές τους δηλώσεις και αναγκάζονται να αυξάνουν «πλασματικά» το εισόδημά τους κατά τουλάχιστον 2.000 ευρώ για ένα πετρελαιοκίνητο A-Class και πάνω από 3.500 ευρώ για ένα πετρελαιοκίνητο BMW X1  με αποτέλεσμα να αλλάζουν πάρα πολλοί φορολογική κλίμακα και να καταβάλουν στην Εφορία υπέρογκα ποσά κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος!
Ειδικότερα η ετήσια επιβάρυνση για μία Mercedes-Benz A-Class 180 ανέρχεται σε 2.624 ευρώ για τους χρήστες της!
Αντίστοιχα η ετήσια επιβάρυνση για τους χρήστες μιας BMW σειράς 1 ανέρχεται σε 2.679 ευρώ!
Στα ακριβότερα μοντέλα τα ποσά αυξάνονται υπερβολικά και χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως για μια Mercedes-Benz E-Class με Αξία Λιανικής προ Φόρων 37.453 ευρώ ο χρήστης θα επιβαρυνθεί με ετήσιο εισόδημα 8.239 ευρώ! Αντίστοιχα για μία BMW 520i με Αξία Λιανικής προ Φόρων 42.870 ο χρήστης θα επιβαρυνθεί με ετήσιο εισόδημα 9.431 ευρώ!
Ήδη χιλιάδες χρήστες έχουν αποστείλει αιτήματα προς τις εταιρείες χρονομίσθωσης για αλλαγή των πολυτελών Mercedes και BMW που έχουν στην κατοχή τους και χρησιμοποιούν ως εταιρικά αυτοκίνητα με άλλα μοντέλα που έχουν χαμηλότερη Αξία Λιανικής προ Φόρων ώστε να περιορίσουν το ποσό που προστίθεται στην φορολογική τους δήλωση (ως παροχή σε είδος) με αποτέλεσμα να πληρώνουν υπέρογκα ποσά.
- από εκτενές ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews.gr