ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Πρωτοβουλίες για τον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κρατουμένων ο απεργός πείνας και δίψας Βασίλης Δημάκης. Ο κρατούμενος των Φυλακών Κορυδαλλού και φοιτητής του Πολιτικού της Νομικής διαμαρτύρεται για την άρνηση του Συμβουλίου των Φυλακών να του επιτρέψει να
παρακολουθεί με "βραχιολάκι"  τα μαθήματά του στο Πολιτικό της Νομικής Σχολής Αθήνας. Το.. αίτημά του έχει απορριφθεί τρεις φορές από το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού.
Θυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι υπογράφουν έως και αύριο στο μέιλ greektv.com@gmail.com για το δικαίωμα του Β. Δημάκη στη ζωή και τις σπουδές του. (Η πρωτοβουλία ανήκει στους Στέλιο Νικητόπουλο και Ματίνα Παπαχριστούδη) . Οι υπογραφές θα σταλούν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Πολιτικής. 
Επίσης σε ψήφισμά τους οι διδάσκοντες στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κάνουν έκκληση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά και το Συμβούλιο της Φυλακής Κορυδαλλού να αναγνωρίσουν, το συντομότερο δυνατό, την εφαρμογή του νόμου για παρακολούθηση των πανεπιστημιακών διαλέξεων στην περίπτωση του κρατούμενου και απεργού πείνας και δίψας, στα όρια της επιβίωσης, Βασίλη Δημάκη.
Στο ψήφισμα αναφέρεται:
Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης βρίσκεται στη φυλακή από 19 ετών για έγκλημα τιμής (υπερασπιζόμενος την ανήλικη αδερφή του) και για ληστείες. Σήμερα είναι 35 ετών, έχοντας νέες αξίες ζωής, άριστος φοιτητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημοσίας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, και απεργός πείνας και δίψας με αίτημα να του αναγνωρισθεί το δικαίωμα να παρακολουθεί τις παραδόσεις των μαθημάτων φορώντας το ειδικό "βραχιολάκι".
Το κράτος δικαίου αναγνωρίζει το δικαίωμα των φυλακισμένων στη μόρφωση και η ελληνική Πολιτεία οφείλει να αποδεικνύει την αμεροληψία στην εφαρμογή του νόμου και να σταθμίζει ορθά τα δεδομένα για την χορήγηση της άδειας.
Η παιδεία και η εργασία συνιστούν το σημαντικότερο όπλο του νομικού μας πολιτισμού στην ουσιαστική επανένταξη των φυλακισμένων και ματαιώνουν την αποκλειστικά τιμωρητική όψη των επιβαλλόμενων ποινών.
Η επαπειλούμενη απώλεια της ζωής του Βασίλη Δημάκη θα αποτελέσει κόλαφο για την ελληνική Πολιτεία και πλήγμα για την ελευθερία της μόρφωσης και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Βασιλική Γεωργιάδου
Πηνελόπη Φουντεδάκη
Κώστας Κατσάπης
Στέφανος Παπαγεωργίου
Ανδρέας Λυμπεράτος
Γιώργος Φουρτούνης
Φανή Κουντούρη
Χρυσάφης Ιορδάνογλου
Μανόλης Αγγελίδης
Στέλλα Λαδή
Χριστίνα Κουλούρη
Λίνα Βεντούρα
Λίνα Λούβη
Γρηγόρης Ανανιάδης
Ελένη Ανδριάκαινα
Σεραφείμ Σεφεριάδης
Δημήτρης Χριστόπουλος
Στέφανος Δημητρίου
Γεράσιμος Μοσχονάς
Δέσποινα Παπαδημητρίου
Ανδρέας Κόλλιας
Θεοτοκάς Νίκος
Βούλγαρης Γιάννης
Τομαρά - Σιδέρη Ματούλα