ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Γιατί ο Μαρινάκης θέλει το Mega ζωντανό

Πλήρωσε την Digea - Απλήρωτοι οι υπάλληλοι

Σε μια κίνηση πρακτικής φύσεως αλλά και συμβολισμού ο δεύτερος σε ισχύ μέτοχος του Mega, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατέβαλε το μηνιαίο ποσό που απαιτεί η Digea προκειμένου το κανάλι να παραμείνει ανοιχτό, μετά την σχετική ρύθμιση του χρέους ύψους ενός εκατομμύριου ευρώ.
Η κίνηση από την πλευρά.. Μαρινάκη έρχεται λίγες μέρες μετά από την ανοιχτή επιστολή(δείτε ΕΔΩ) που του είχαν απευθύνει οι απλήρωτοι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται έξω από τη Morol Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη, μεγαλομετόχου στο κανάλι.
Για πρώτη φορά όμως στα χρονικά οι εργαζόμενοι πέρασαν Πάσχα χωρίς να πάρουν δώρο Πάσχα γεγονός που τους φέρνει σε ακόμη μεγαλύτερη δυσχέρεια αφού παραμένουν σχεδόν 20 μήνες χωρίς καταβολή μισθού.
Η πληρωμή της δόσης προς την Digea  δείχνει ότι κάποιοι, προφανώς και ο κ. Μαρινάκης,  επιθυμούν το κανάλι να παραμείνει εν λειτουργία τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ κατά της απόφασης να διακοπεί η λειτουργία του εφόσον δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Το Mega εκπέμπει πρόγραμμα από την πλούσια ταινιοθήκη του, χωρίς όμως να μπορεί να διασφαλίσει κανείς τι θα γίνει την επόμενη μέρα.
Οι τράπεζες από τον Μάρτιο του 2016 και αφού οι τότε μέτοχοι της Τηλέτυπος (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης) δεν ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους για αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, μπλόκαραν τους λογαριασμούς της εταιρείας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποπληρώνονται τα δάνεια του καναλιού και μάλιστα σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό αφού τα έσοδα από τα διαφημιστικά πακέτα πήγαιναν κατευθείαν στα ταμεία των δανειστριών τραπεζών
Η πρωτοφανής πάντως αδιαφορία των μετόχων του καναλιού (Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Σαββίδης) απέναντι στους υπαλλήλους συνεχίζεται.
Να σημειωθεί ότι ΕΤΙΤΑ κατέθεσε μήνυση κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου, Γιώργου Μήτραινα, για τη μη καταβολή του δώρου Πάσχα, ενώ η ΕΣΗΕΑ δεν έχει εκδώσει καν ανακοίνωση.

- από το documentonews