ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018

Στη Ρόδο η κηδεία του Βαγγέλη Παυλίδη

Σε ηλικία 75 ετών απεβίωσε την Κυριακή του Πάσχα ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης. Η κηδεία του  θα γίνει την Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 στις 3 το απόγευμα, στο Κοιμητήριο Αγ. Δημητρίου Ρόδου (Παλιό Νεκροταφείο).
Ο Βαγγέλης Παυλίδης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1943. Το 1962, έπειτα από υποτροφία, ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές στις Η.Π.Α.. Μετά την επιστροφή του στην.. Ελλάδα εργάστηκε σε διάφορες διαφημιστικές εταιρείες έως το 1972 που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως σκιτσογράφος στην «ΟΜΑΔΑ» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Ταυτόχρονα ξεκίνησε και τη μακρόχρονη συνεργασία του με το «ΒΗΜΑ», που κράτησε έως το τέλος του 1979 και μετέπειτα από το 1989 έως το 2010. Υπήρξε τακτικός συνεργάτης του περιοδικού «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» και των  εφημερίδων «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και «24 ΩΡΕΣ» ενώ σκίτσα του δημοσιεύθηκαν σε πολλές ξένες εφημερίδες, μεταξύ άλλων στις: “GUARDIAN”, “TIMES” του Λονδίνου,  “PALANTE” της Αβάνας αλλά και “CONCORD MONITOR” των Η.Π.Α..
Ο Βαγγέλης Παυλίδης συμμετείχε σε πολλές διεθνείς εκθέσεις Γελοιογραφίας, στο Βερολίνο, την Κωνσταντινούπολη, το Όσλο, τη Βιέννη, τη Βαρσοβία κ.α.. Το 1978, το Μουσείο του Χιούμορ και της Σάτιρας της πόλης Γκάμπροβο στη Βουλγαρία, τον συμπεριέλαβε μεταξύ των 100 Καλύτερων Σύγχρονων Σκιτσογράφων, ενώ ο ίδιος διετέλεσε και μέλος της Κριτικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Έκθεσης Γελοιογραφίας στη Γιουγκοσλαβία.    
Πλείστες οι διεθνείς διακρίσεις για τον Βαγγέλη Παυλίδη, που κατέκτησε την κορυφή στο είδος του και τίμησε το επάγγελμα όσο λίγοι. Υπήρξε πνεύμα διαρκώς ανήσυχο, ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και της Διεθνούς  Ομοσπονδίας Οργανώσεων Γελοιογράφων (FECO) ενώ εξελέγη και δημοτικός σύμβουλος στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Ρόδο, τον τόπο που αγάπησε βαθιά ως το τέλος της ζωής του. 
-