ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Documento: μειώσεις προσωπικού και δυσχέρειες ρευστότητας

Σε απομακρύνσεις προσωπικού προχώρησε λίγο πριν το Πάσχα η διοίκηση της εφημερίδα Documento.  Ειδικότερα απομακρύνθηκαν ή αποχώρησαν οικειοθελώς τουλάχιστον επτά άτομα εκ των οποίων ο ένας ήταν συνταξιούχος και συγκεκριμένα ο Νίκος Χειλάς ανταποκριτής από τη Γερμανία.
Μεταξύ των  απομακρυνθέντων περιλαμβάνεται και η αρχισυντάκτρια Βιβή Μπλούτσου που βρισκόταν στην εφημερίδα από την πρώτη ημέρα έκδοσής της ενώ δύο από αυτούς που αποχώρησαν ήταν..
υπάλληλοι του λογιστηρίου της εφημερίδας. Επίσης διακόπηκε η συνεργασία με τους δημοσιογράφους Γιάννη Παπαϊωάννου, Ζακ Κωστόπουλο και Θάνο Σαρρή.
Εν τω μεταξύ από τον Φεβρουάριο παρατηρούνται καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας που έφτασαν και τις δεκαπέντε ημέρες. Βεβαίως τον Απρίλιο η καθυστέρηση στην καταβολή του μισθού Μαρτίου περιορίστηκε στις τέσσερις ημέρες. Ωστόσο οι καθυστερήσεις στην καταβολή μισθοδοσίας δείχνουν τις δυσκολίες ρευστότητας που υπάρχουν για την εφημερίδα Documento.
Δυσκολίες που φέρεται να παραδέχεται και ο ίδιος ο εκδότης της εφημερίδας κ. Κώστας Βαξεβάνης σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με το προσωπικό της εφημερίδας προκειμένου και να αιτιολογήσει την απομάκρυνση εργαζομένων από την εφημερίδα η οποία έγινε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και είναι άγνωστο αν θα έχει συνέχεια.
- από ρεπορτάζ που υπογράφει ο Νίκος Καρούτζος  στο bankingnews EΔΩ