ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Πως απαξιώνονται τα κομματικά ΜΜΕ

Διαχρονικά το πρόβλημα των κομματικών ΜΜΕ είναι ότι ο κομματικός μηχανισμός δεν τα αφήνει να λειτουργήσουν ως μέσα ενημέρωσης. Το κόμμα θέλει ντουντούκες όχι ΜΜΕ.
Το αποτέλεσμα είναι ότι τα κομματικά ΜΜΕ απαξιώνονται και δεν έχουν απήχηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μικρό μόνο ποσοστό των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ ακούνε Κόκκινο ή διαβάζουν Αυγή.
Αντί λοιπόν η κομματική ηγεσία να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα (η αντιμετώπιση του οποίου θα οδηγούσε σε αύξηση των εσόδων), προχωράει σε απολύσεις στο Κόκκινο.
Οι απολύσεις το μόνο που κάνουν είναι να στερούν το μεροκάματο.. από ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, χωρίς να δίνουν πραγματική διέξοδο. Από τη στιγμή που έχουμε πλέον αρκετά φιλοσυριζικά ΜΜΕ (και σε λίγο θα έχουμε περισσότερα), η πίεση στα κομματικά ΜΜΕ θα συνεχιστεί, με αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωση των μεριδίων αγοράς τους.
Πολύ σύντομα θα πρέπει να γίνουν νέες περικοπές και απολύσεις. Πιθανόν εντέλει να οδηγηθούμε και σε λουκέτα.
Αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να σταθούμε στο πλάι των εργαζομένων. 
- από το fb του Γιάννη Αλμπάνη

ΥΓ Η Γιάννα Αθανασίου, εκ των απολυμένων στο Κόκκινο, έγραψε στο fb σχετικά:
«Μάλιστα.Μετα από 12 χρόνια 'Στο Κοκκινο' απολυθηκα με το πρόσχημα του εξορθολογισμού του μαγαζιού και της μείωσης του μισθολογικού κόστους.Ακουσα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την δουλειά μου και ότι είμαι από τις πιο παλιές στο σταθμο(sic).Να ενημερώσω ότι ήμουν από αυτούς που ειχαμε κάνει εξώδικο και είχαμε προσφύγει και στο Σεπε. Τα σχόλια δικά σας»