ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΕφΣυν: Δεν έχουμε σκελετούς στις ντουλάπες μας...

Τι απαντάει σε Ποτάμι, ΣΚΑΪ κλπ για τα διαφημιστικά κονδύλια μεσω ΕΣΠΑ

Αντιδράσεις προκλήθηκαν για κονδύλια που δόθηκαν μέσω ΕΣΠΑ σε πέντε εφημερίδες με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη στο πλαίσιο ενεργειών για την προβολή στα ΜΜΕ του προγράμματος αντικατάστασης αυτόνομης θέρμανσης.
Την αρχή έκανε το Ποτάμι που σε σχετικό πίνακα στο fb (βλέπε πιο κάτω) ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για το «πότε και αν έγινε διαγωνισμός» και «με ποια κριτήρια» δόθηκαν τα χρήματα σε αυτές τις πέντε εφημερίδες, αποκλείοντας..
τις υπόλοιπες. Το Ποτάμι έκανε λόγο για «πέντε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες» και δημοσίευσε τα (μηδαμινά) ποσά συνοδεύοντας τον πίνακα με τη φράση «τα σχόλια είναι περιττά».
Η Εφημερίδα των Συντακτών, μία από τις πέντε («φιλοκυβερνητικές») εφημερίδες απάντησε στις συκοφαντίες όπως τις χαρακτηρίζει, αναφέροντας χαρακτηριστικά: Εμείς δεν έχουμε μάθει να ξεκοκαλίζουμε κρατικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν συμμετέχουμε σε εκβιασμούς και συναλλαγές. Δεν έχουμε πάρει δεκάρα επιχορήγησης ούτε δάνειο. Και το πιο σημαντικό: δεν έχουμε σκελετούς στις ντουλάπες μας...

Αναλυτικά η απάντηση της ΕφΣυν:
"Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το Ποτάμι αποφάσισε να τα βάλει με την «κατασπατάληση» του ΕΣΠΑ με αφορμή 2.880 ευρώ που θα πάρει μεταξύ άλλων εφημερίδων και η εφημερίδα μας για διαφημιστική καταχώριση από το υπουργείο Ενέργειας. Τελείως συμπτωματικά η καταγγελία έγινε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από τον «εγνωσμένης αντικειμενικότητας» τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Μάλιστα, οι συντάκτες του δελτίου έσπευσαν να μιλήσουν παραπλανητικά «για την επιχορήγηση ΕΣΠΑ σε εφημερίδες». Δεκτή η καθυστερημένη διευκρίνιση του Γραφείου Τύπου, ότι «τα ποσά είναι όντως ασήμαντα και πως η κουβέντα έγινε για τις διαδικασίες και ότι δημιουργήθηκαν λάθος εντυπώσεις».
Ομως να διευκρινίσουμε και εμείς ότι δεν έχουμε μάθει να ξεκοκαλίζουμε κρατικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν συμμετέχουμε σε εκβιασμούς και συναλλαγές. Δεν έχουμε πάρει δεκάρα επιχορήγησης ούτε δάνειο. Και το πιο σημαντικό: δεν έχουμε σκελετούς στις ντουλάπες μας...
Ελπίζουμε να γίναμε κατανοητοί."