ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ο 22χρονος παραγωγός, οι Μουσικές Ταξιαρχίες και το «μοντάζ» της Αλλαγής

1982... Λίγο μετά που ήρθε η «Αλλαγή» του ΠΑΣΟΚ, που είχε εξαγγείλει θορυβωδώς ότι κατήργησε και την λογοκρισία! Η χώρα έχει μόνο 2 κρατικά τηλεοπτικά κανάλια και 3 κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Γενικός Διευθυντής της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ έχει τοποθετηθεί ο Ιάκωβος Καμπανέλης. Όλες οι μουσικές εκπομπές (πλην του Ποπ Κλαμπ του Γιάννη Πέτρίδη) είναι ηχογραφημένες. Ένας και ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ παραγωγός, που τυχαίνει να είναι και ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ εκείνη την στιγμή στα τρία ραδιόφωνα της ΕΡΤ, μεταδίδει κομμάτια από τον πρώτο επίσημο δίσκο των Μουσικών Ταξιαρχιών.. Η κ. Γκρίτζαλη, που υπογράφει το εικονιζόμενο σημείωμα ήταν απλώς διεκπεραιώτρια των εντολών του Γεν. Διευθυντή. Αμέσως μετά την παραλαβή του σημειώματος, ο νεαρός παραγωγός, έκλεισε στούντιο, με τεχνικό την επίσης νεαρή ηχολήπτρια Κ. και αφού κωλοβαρέσανε για κανα δίωρο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ, υπέγραψαν την σχετική φόρμα ότι τροποποιήθηκε η εκπομπή και έφυγαν.
Η επίμαχη εκπομπή, μεταδόθηκε ΜΕ το κομμάτι των Μουσικών Ταξιαρχιών.
O 22χρονος νεαρός παραγωγός, απεμακρύνθη πάραυτα, για δεύτερη φορά στην ως τότε διετή ραδιοφωνική παρουσία του στο Δεύτερο Πρόγραμμα.
Η πρώτη, ήταν τον Δεκέμβριο του 1981, αμέσως μετά την «Αλλαγή», όταν η τετράωρη(!) ΠΡΩΤΗ EVER ραδιοφωνική συνέντευξη του Άκη Πάνου, που είχε πάρει ο νεαρός παραγωγός, κόπηκε ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, μετά από τεντολή της Γεν. Διεύθυνσης, στην διάρκεια μετάδοσης της 3ης ώρας της συνέντευξης!
Τον 22χρονο, τον είχε επαναφέρει νταηλίκι, λίγους μήνες αργότερα, η gutsy Διευθύντρια του Β' Προγράμματος Σοφία Μιχαλίτση. Όμως, ούτε εκείνη μπόρεσε να επέμβει εκ νέου μετά την ανυπακοή του μικρού στην εντολή λογοκρισίας των Μουσικών Ταξιαρχιών.
1982... Oh, i was so much younger then... And i hope i remain as good a fighter now!


[Vanity post in memoriam Τζί_Παν]  

- το κείμενο είναι από το facebook του Θοδωρή Μανίκα