ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ιβάν θεέ, πάρ’ τα ΜΜΕ!

Καζαμίας 2018
του Χρήστου Ξανθάκη*

Ιανουάριος
Η χρονιά ξεκινάει μέσα σε έντονο προεκλογικό κλίμα. Οι πιέσεις της αντιπολίτευσης αυξάνονται, ο λαός γκρινιάζει, τον Παναθηναϊκό τον παίρνει ο διάολος, σαλάτα όλα. Μέσα στο γενικό χαμό λαμβάνει χώρα μυστική συνάντηση Τσίπρα-Βαρουφάκη, με αντικείμενο την επιστροφή του δεύτερου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Γυρνάω υπό έναν όρο», λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών: «Μια ώρα σε ένα δωμάτιο, μόνος μου με τον Γερούν». Το αίτημά του γίνεται δεκτό.
Φεβρουάριος
Δύσκολος μήνας για την πατρίδα μας. Σεισμοί, λοιμοί και καταποντισμοί γονατίζουν..
τη χώρα που μετράει απώλειες και προβλήματα. Ξεκινάει τιτάνιος αγώνας για να επουλωθούν οι πληγές, για να διορθωθούν οι ζημιές και για να αποκατασταθούν οι καταστροφές. Η κυβέρνηση κάνει έκκληση στις ξένες χώρες για να βοηθήσουν και απ’ όλες τις άκρες της οικουμένης ξεκινούν καραβάνια με εφόδια. Απορρίπτεται πρόταση του Θόδωρου Πάγκαλου να τα φάμε μαζί.
Μάρτιος
Μήνας τηλεοπτικών αδειών. Μετά από μια εξαντλητική διαδικασία, φτάνει πια στην κορύφωσή του ο διαγωνισμός. Οι ιδιοκτήτες των καναλιών με τα στελέχη τους ξανακλείνονται στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στην Καλλιθέα και το ΕΣΡ δίνει το σύνθημα για να ξεκινήσει η δημοπρασία. Μεγάλος νικητής μετά από λυσσαλέα «χτυπήματα» που φτάνουν τις τιμές στα ύψη αναδεικνύεται ο Ιβάν Σαββίδης, εξασφαλίζοντας όχι μία, όχι δύο, όχι τρεις, αλλά τέσσερεις άδεις. Νέο σύνθημα στις κερκίδες της Τούμπας:
«Ιβάν θεέ, πάρ’ τα ΜΜΕ!»
Απρίλιος
Με την βοήθεια προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης από το Google η NASA ανακαλύπτει εδώ παρά δίπλα πλανητικό σύστημα που μπορεί να υποστηρίξει ζωή. Στο άψε σβήσε οργανώνεται αποστολή υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, μετά από λίγες ημέρες τα διαστημόπλοια προσεδαφίζονται στον πλέον φιλικό πλανήτη και η πρώτη επαφή είναι γεγονός. Συγκλονισμένοι οι αστροναύτες στέλνουν στη Γη τις πρώτες εικόνες των εξωγήινων και οι επιστήμονες διαπιστώνουν με έκπληξη:
Φοράνε όλοι τους νανοβιονικά γιλέκα!
Μάιος
Τηλεμαραθώνιος για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας με συμμετοχή όλου του πολιτικού κόσμου. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρίζει μια γραβάτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένα αγροτεμάχιο στον Υμηττό, η Φώφη Γεννηματά ένα αυτόγραφο του Αντρέα Παπανδρέου, ο Σταύρος Θεοδωράκης μια σειρά από μεταξωτές κορδέλες, ο Βασίλης Λεβέντης το σκαλπ του Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο Πάνος Καμμένος ένα καριοφίλι. Ό,τι περίσσεψε απ’ το PSI, συνεισφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ιούνιος
Εκπληκτικό σερί από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που διώχνει το ΔΝΤ, βγάζει την Ελλάδα απ’ τα Μνημόνια, μειώνει τα τιμολόγια της ΔΕΗ, καταργεί τον ΕΝΦΙΑ, τσακίζει την ανεργία, ισοπεδώνει τον πληθωρισμό, κονιορτοποιεί τα spreads, διπλασιάζει το βασικό μισθό και τετραπλασιάζει τις ξένες επενδύσεις. Στο ελεύθερο χρόνο του, δίνει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ.
Ιούλιος
Έντονη ανησυχία στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, καθώς φτάνει στο τέλος της η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Κλείνουν το ένα μετά απ’ το άλλο τα γραφεία του κόμματος, αποχωρούν κατά εκατοντάδες τα μέλη, αναχωρούν για το εξωτερικό οι βουλευτές. Την παραίτησή του υποβάλλει ο Νίκος Μιχαλολιάκος που αποχωρεί από την πολιτική και χειροτονείται ιερέας. Ρελάνς από Αμβρόσιο που εγκαινιάζει βιοτεχνία κατασκευής κονσερβοκυτίων.
Αύγουστος Τον Αύγουστο, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν ειδήσεις.
Σεπτέμβριος
Όλως εξάφνως ο πρωθυπουργός προκηρύσσει εκλογές με το αιτιολογικό της κρίσιμης ώρας για το ελληνικό έθνος. Η μάχη είναι σκληρή και αδυσώπητη και τα κόμματα ρίχνουν όλα τα όπλα τους στον αγώνα. Σοκ στην κοινή γνώμη από δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ με μικρότερο ποσοστό από το Κόμμα των Κυνηγών. Έντονη διαμαρτυρία του Κόμματος Ψαράδων, που καταγγέλλει ότι το ΠΑΜΑΚ δεν είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ.
Οκτώβριος
Λίγο πριν από τις κάλπες, ο ελληνικός λαός κάθεται στον καναπέ για να απολαύσει την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. Μετά από διαπραγματεύσεις που κρατούν ημέρες επί ημερών, αποφασίζεται να συμμετέχουν στο πάνελ οι αρχηγοί δεκαεννέα κομμάτων, οκτώ συνασπισμών, έξι παρατάξεων, πέντε γκρουπούσκουλων, τεσσάρων οργανώσεων, δύο συλλόγων κι ενός μπάχαλου. Το ντιμπέιτ αναλαμβάνει να συντονίσει η Αννίτα Πάνια.
Νοέμβριος
Φτάνουμε επιτέλους στις κάλπες μετά από μάχη που κράτησε σαράντα μέρες και τσίτωσε τα νεύρα όλης της Ελλάδας. Η σύγκρουση είναι αμφίρροπη και ως τις πρώτες πρωινές ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία παλεύουν στήθος με στήθος. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίζει τελικά την αναμέτρηση με μερικές εκατοντάδες ψήφους διαφορά, αλλά οι εκλογές ακυρώνονται! Αιτία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει «οικία Βολταίρου» για επαγγελματική στέγη.
Δεκέμβριος
Ξαναγίνονται εκλογές, τις ξανακερδίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ξεκινάει την πρωθυπουργική του θητεία. Καταθέτει νομοσχέδιο στη Βουλή για να αποκλειστούν δια βίου από κρατικές και κυβερνητικές θέσεις όσοι έχουν διατελέσει Δήμαρχοι Καρπενησίου, έχουν τέσσερα παιδιά, τη μάνα τους τη λένε Ντόρα, έκαναν δύο γάμους και το επίθετό τους αρχίζει από Μι και τελειώνει σε «γιάννης». Ναρκοθετείται η Αραβαντινού.

* από την κυριακάτικη εφημερίδα ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ