ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Τι θέλουν τα κανάλια να τους φέρει ο Άι Βασίλης

Τι χρειάζονται τα κανάλια προσπαθώντας να επιβιώσουν στην νέα εποχή των τηλεοπτικών αδειών, της συνδρομητικής τηλεόρασης και της διαδικτυακής απόλαυσης

του Χρήστου Ξανθάκη*

Ναι, ναι ξέρω όλα τα κανάλια θα θέλανε ένα Survivor να τους φέρει ο Άι Βασίλης και τέλος, ευχαριστούμε πολύ, άλλο τίποτε δεν χρειάζεται. Έλα όμως που οι εξηντάρες και οι εβδομηντάρες δεν είναι για όλους και τέλος πάντων επειδή κανείς δεν μπόρεσε ως τώρα να χωρέσει ένα σουξέ σε πέντε διαφορετικά κανάλια, θα βολευτούν με κάτι διαφορετικό. Προσπαθώντας να επιβιώσουν στην νέα εποχή των τηλεοπτικών αδειών, της συνδρομητικής τηλεόρασης και της διαδικτυακής απόλαυσης. Να τα πάρουμε με τη σειρά:..
ΕΡΤ
Πολύ θα ήθελε η δημόσια τηλεόραση να συνεχιστεί η εργασιακή ειρήνη με την ΠΟΣΠΕΡΤ που επιτεύχθηκε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού. Αν λείψουν επίσης εκκεντρισμοί του τύπου «βγαίνουμε απ’ τις μετρήσεις της AGB», αν ξυπνήσει ο αθλητικός τομέας τώρα με Λυκουρόπουλο κι αν ρίξει και λίγο χρήμα στην αγορά με παραγωγές μυθοπλασίας, όλοι ευτυχισμένοι θα είναι στο Ραδιομέγαρο. Ακόμη κι ο Άι Βασίλης ωστόσο, θα δυσκολευτεί να τα πετύχει όλα αυτά.
STAR
Την άδεια και τίποτε άλλο Άι Βασίλη! Στρωμένο είναι το κανάλι, όλο ευθεία πάει, τα οικονομικά του είναι ισορροπημένα, να τελειώσει και η διαγωνιστική διαδικασία και άντε γειά. Μοναδική ανησυχία η εισβολή του Netflix, που ενδέχεται να πλήξει περαιτέρω το ψυχαγωγικό του προφίλ.
MEGA
Μια συμφωνία των μετόχων (όλων των μετόχων;) για να πάρει άδεια το κανάλι. Αν το πετύχει αυτό, όλα τα υπόλοιπα λύνονται. Αν όχι, θα πρέπει να κατεβάσει οριστικά ρολά, όχι όπως τώρα που κοιμάται και εισπράττει. Πράγμα το οποίον προκαλεί και μια αναμφίβολη στρέβλωση στην αγορά, καθώς τα υπόλοιπα κανάλια πληρώνουν για το εκπεμπόμενο πρόγραμμά τους. Δύσκολη η δουλειά του Άι Βασίλη, που πρέπει να βάλει τα δυνατά του.
ALPHA
Να συνεχίσει να βάφει αυγά με πορδές! Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες ταχυδακτυλουργίες σπάνια επιτυγχάνονται στο κλειστό κλαμπ των τηλεοπτικών σταθμών, ιδίως σε μια εποχή όπου η διαφήμισή της δεν είναι και στα καλύτερά της. Τα κατάφεραν όμως στον Alpha να διατηρήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο, παρότι έχασαν το μεγάλο ατού και κράχτη του προγράμματός τους, τον Λάκη Λαζόπουλο. Κάτι που πρέπει να πιστωθεί σε Παπαδρόσο και Σασλόγλου, που βγάζουν διαρκώς λαγούς απ’ το καπέλο. Και αναμένουν από τον Άι Βασίλη περαιτέρω επιβράβευση των πρωτοβουλιών τους.
ΕPSILON
‘Ο,τι έχει στο σακούλι ο Άι Βασίλης καλόν είναι να το αφήσει στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη! Όλα τα χρειάζονται, για να φτιάξουν καινούριο πρόγραμμα, που θα μπορέσει να κερδίσει τους τηλεθεατές χωρίς να γδύσει την ιδιοκτησία. Δεν ξέρω πως θα τα καταφέρουν η Μαραγκουδάκη και τα λοιπά στελέχη, αν και έχουν μπροστά τους μερικά μηνάκια τόσο για να γκρεμίσουν όσο και για να χτίσουν. Ως τον Οκτώβριο πάντως, έχουν πίστωση χρόνου. Από εκεί και πέρα…
ΣΚΑΪ
Μη φέρεις τίποτε Άι Βασίλη, μια χαρά είμαστε! Αυτό θα μπορούσαν να λένε στο κανάλι του Φαλήρου, που απεδείχθη πως ούτε το Survivor έχει ανάγκη για να παίζει μπάλα κορυφής. Αν κάτσει πάντως και η συνέχεια του φαντασμαγορικού ριάλιτυ τώρα στο δεύτερο μέρος της σαιζόν, θα δίνει ο SKAI δώρα στον Άι Βασίλη κι όχι ο Άι Βασίλης δώρα σε αυτούς.
ANTENNA
Ένα λαγοπόδαρο δεν θα ήταν και τόσο άσχημη ιδέα εκ μέρους του Άι Βασίλη. Διότι πήγε σύννεφο η ατυχία στο πρώτο μέρος της σαιζόν, παρά τις καλές προθέσεις και την αφθονία χρημάτων. Κυρίως λόγω Nomads, που ήρθε να μπει στα χωράφια του Survivor αλλά Survivor δεν ήταν. Κι όταν έχεις ξοδέψει τόσα πολλά λεφτά, χρόνο και ενέργεια για την αιχμή του δόρατος και αυτή σε απογοητεύει, λογικό είναι να επηρεασθεί όλο το πακέτο. Και ολίγος λιγότερος Λιάγκας δεν θα έβλαπτε, αλλά αυτά είναι εσωτερικές υποθέσεις των καναλιών κι εκεί ο Άι Βασίλης μεταμορφώνεται σε πάπια!

* το κείμενο του Χρήστου Ξανθάκη είναι από το newpost.gr