ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ο πιο δίκαιος «χουλιγκάνος» της ελληνικής δημοσιογραφίας

Φίλιππος Συρίγος
Ήταν 1996 και ήμουν μαθήτρια στο Κέντρο αθλητικού ρεπορτάζ. Ο Φίλιππος Συρίγος δεν μας έκανε ακριβώς «μάθημα», αλλά εμφανιζόταν ως «guest star» κάποιες ώρες για να μας κάνει κάποιο σεμινάριο που συνήθως αφορούσε το αγαπημένο του άθλημα, δηλαδή το μπάσκετ.
Σε ένα απο αυτά τα σεμινάρια λοιπόν ρωτάει την άποψη μας για μία φάση που είχε γίνει σε έναν πρόσφατο αγώνα. Δεν θυμάμαι καθόλου τις λεπτομέρειες, έχουν περάσει άλλωστε 20 χρόνια απο τότε, όμως θυμάμαι πως απάντησα εγώ. Ο Συρίγος, γυρίζει τότε με το γνωστό, αυστηρό του βλέμμα και μου λέει «Και τι ξέρεις εσύ από μπάσκετ ρε κοριτσάκι;» Στα 19 μου και με το αίμα μου να... βράζει είδα «κόκκινο». Αντί λοιπόν.. να κάτσω καλύτερα στην καρέκλα μου και να κλείσω το στόμα μου, άρχισα την επίθεση. Για περίπου 10 λεπτά ξεκίνησε ένα «πινγκ – πονγκ» μεταξύ μας, με τους τόνους να ανεβαίνουν αρκετά.
Όταν τελείωσε το σεμινάριο, ο Συρίγος με φώναξε κοντά του, στην έδρα «Το απόγευμα να έρθεις στην Ελευθεροτυπία», μου λέει, αφού τότε ήταν διευθυντής του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας. «Γιατί;» τον ρώτησα «Θέλεις δουλειά ή θα μείνεις μια ζωή μαθήτρια;» με ξαναρώτησε και έληξε την κουβέντα. Στην Ελευθεροτυπία δεν πήγα ποτέ, γιατί ήμουν μόλις 19 χρονών και μπορεί να το... έπαιζα τσαμπουκάς, αλλά είχα τρομοκρατηθεί.
Αυτός ακριβώς ήταν ο Φίλιπος Συρίγος, που έφυγε σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια. Χαρακτηριζόταν «χούλιγκαν», φαινόταν σκληρός, όμως ήταν παράλληλα ο πιο δίκαιος κι αληθινός άνθρωπος της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας.

Eυγένια Κουντούρη (koolnews)