ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Αλληλεγγύη στη Μάνια Τεγοπούλου!

Δύο κειμενάκια από την Εφημερίδα των Συντακτών για τα όσα έγραψε ο Σταύρος Ψυχάρης στον «Βηματοδότη» (δείτε ΕΔΩ) για τις φορολογικές περιπέτειες της πρώην εκδότριας της «Ελευθεροτυπίας» Μάνιας Τεγοπούλου:

** Το «Βήμα», στη γνωστή στήλη «Βηματοδότης» ή αλλιώς η στήλη του εκδότη, εκφράζει τη λύπη του γιατί οι φορολογικές αρχές κυνηγούν τη Μ.Τ., δηλαδή τη Μάνια Τεγοπούλου. Αυτή που πέταξε στον δρόμο 800 εργαζομένους και έβαλε «λουκέτο» στην «Ελευθεροτυπία». Σύμφωνα με πηγές, άλλοι… πρώην εκδότες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους γιατί ο Σταύρος Ψυχάρης δεν στέκεται αλληλέγγυος και σ’ αυτούς.
Πληροφορίες, που δεν έχουν όμως διασταυρωθεί, αναφέρουν.. -η γάτα μου δεν μπόρεσε να το επιβεβαιώσει- ότι οι Σαραντόπουλος («Απογευματινή»), Καλοφωλιάς («Εξπρές»), Λιακουνάκος («Κέρδος»), Γιαννίκος («Αλτερ») κ.ά. ετοιμάζουν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Στ. Ψυχάρη, με τίτλο: «Αλληλεγγύη προς όλους. Και εμείς λουκέτα βάλαμε και εμείς οffshore έχουμε».
Αλλά κάπου εδώ σταματάει η πλάκα.
Δεν με ενδιαφέρει αν ο Στ. Ψυχάρης στέκεται… αλληλέγγυος στους ομοίους του, διότι δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Με ενδιαφέρει όμως τι κάνουν οι συνάδελφοί μας στον ΔΟΛ. Απέναντι σε ποιους στέκονται αλληλέγγυοι και από ποιους θα ζητήσουν αλληλεγγύη;
 Αρτ!

**Ανοησίες
Μετά τη φιλοξενία των σιβυλλικών «επιγραμμάτων» της Μάνιας Τεγοπούλου, με εκτενές σχόλιό του ο χτεσινός «Βηματοδότης» μιλά για «εξοντωτικές διώξεις» που αντιμετωπίζει η εκδότρια της πάλαι ποτέ «Ελευθεροτυπίας», με την εξωλογιστική επιβολή στην πτωχευμένη εταιρεία της προστίμου 64 εκατ. ευρώ.
Το κείμενο καταγγέλλει «εχθρότητα και ανοησία των αρχών». Μόνο που δεν υπολογίζει την ευθύνη της ίδιας της Μ.Τ. σε σχέση με κάθε ενέργεια εκκαθάρισης της «Ε», ώστε οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να εισπράξουν κάποια από τα χρήματα που τους οφείλονται.
Οι άστοχες ενέργειες της Μ.Τ. και του σύνδικου έχουν θέσει σε κίνδυνο την ικανοποίηση των απλήρωτων εργαζομένων. Ας ελπίσουμε ότι η Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγαν και οι δύο, θα δώσει λύση, ακυρώνοντας τα φύλλα ελέγχου της Εφορίας, ώστε να γίνει ο έλεγχος και να συνεχιστεί η εκποίηση των περιουσιακών στοιχειών της «Ε» για να εξοφληθούν τα οφειλόμενα.
Δ.Ψ.