ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΕΡΤ: προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Με αφορμή τις συζητήσεις για τις εργασιακές σχέσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τις πρόσφατες εξελίξεις, που αφορούν τη λειτουργία της, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι παραμένουν ανυποχώρητοι στις διεκδικήσεις τους, όπως διατυπώθηκαν για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Η απαίτηση για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας παραμένει μείζον θέμα. Οι δημοσιογράφοι, που ήδη απασχολούνται, οφείλουν να εργάζονται, όπως και οι νεοπροσλαμβανόμενοι, με μισθωτή εργασία και πλήρη εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, όπως αυτά μέχρι στιγμής προκύπτουν από την αναβίωση των συμβάσεών τους.
Σε καμία περίπτωση η ΕΣΗΕΑ δεν νομιμοποιεί διαδικασίες για δημοσιογράφους δύο ταχυτήτων.. στην ΕΡΤ και διαφωνεί ακόμη και με το ενδεχόμενο περιορισμού των εσόδων της, γεγονός που επίσης δημιουργεί κινδύνους για επιστροφή σε πρακτικές και πολιτικές, που η κοινωνία και ο Κλάδος έχουν καταδικάσει.