ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Μετά τα "αποβράσματα" τώρα βλέπει παρακρατικούς...

...και «μισθοφόρους της λάσπης που τουιτάρουν με ψευδώνυμα από τα υπουργικά υπόγεια»

Επιμένει ο Σταύρος Θεοδωράκης στις αιτιάσεις του για «κομματικά τρολ» του ΣΥΡΙΖΑ και «αποβράσματα» και τώρα κάνει λόγο και για «παρακρατικούς μηχανισμούς που έχουν στηθεί στα υπουργεία» και «για μισθοφόρους της λάσπης που τουιτάρουν με ψευδώνυμα από τα υπουργικά υπόγεια»!.. Ο ιδρυτής του Ποταμιού είχε επιτεθεί κατά την ομιλία του στη Βουλή σε μπλόγκερ και κυβρνητικούς συμβούλους: από τον (νεκρό) Γαλαξιάρχη μέχρι τον διαχειριστή του σάιτ olympia.gr και τον πρώην εκδότη της εφημερίδας «Χωνί» Γιώργο Χριστοφορίδη.
«Πόσα λεφτά δώσατε σε όλα αυτά τα τρολ (μαύρα λεφτά βέβαια), σε όλους αυτούς τους δήθεν..
αγανακτισμένους μπλόγκερ, όλους αυτούς τους μεταμφιεσμένους αντιεξουσιαστές, όλους αυτούς τους κομματικούς δημοσιογράφους που για δύο χρόνια είχαν ως κύριο μέλημα τους από το πρωί ως το βράδυ να πετάνε λάσπη στο Ποτάμι;
» είπε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης προκαλωντας θύελλα αντιδράσεων στα social media - κι όχι μόνο.
Τα ίδια επανέλαβε ο ιδρυτής του Ποταμιού και στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ (ΕΔΩ). Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έβγαλε και πρόσθετη ανακοίνωση για το θέμα, μάλλον για να κατευνάσει τις αντιδρασεις - μόνο που πέτυχε ακριβώς το αντίθετο. Στην ανακοίνωση του Ποταμιού, υπό τον τίτλο «Το παρακράτος και οι παραφυάδες του», αναφέρεται χαρακτηριστικά:
Η εκπρόσωπος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Γεροβασίλη πούλησε χθες στη Βουλή φτηνό μελοδραματισμό. Την μια στιγμή γέλαγε στα υπουργικά έδρανα και την επόμενη το έπαιζε θλιμμένη. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Μόλις πληροφορήθηκε το θάνατό του blogger έσπευσε να γνωστοποιήσει ότι ήταν υπάλληλός της, μολονότι ο ίδιος το κρατούσε κρυφό. Ήθελε να καρπωθεί τη συγκίνηση που φέρνει ένας θάνατος, προκαλώντας οργή στους φίλους του νεκρού. Εμείς επίτηδες δεν είπαμε το όνομά του στη Βουλή - ενώ αναφέραμε άλλα ονόματα υπαλλήλων της κ. Γεροβασίλη - εκείνη όμως δεν έχασε πάλι την ευκαιρία να το διαλαλήσει. Καπηλεία μήπως και σκεπάσει τις αποκαλύψεις για τους παρακρατικούς μηχανισμούς που έχουν στήσει στα υπουργεία. Στο πλευρό της κ.Γεροβασίλη έσπευσαν λιγοστοί "δημοσιογράφοι" και ιδιοκτήτες σάιτ, γνωστοί για την "προσφορά" τους στο εθνικολαϊκιστικό καθεστώς. Ως δεύτερη γραμμή αμύνης του παρακράτους προσπαθούν εναγωνίως να στρέψουν την συζήτηση γύρω από την ζωή και τον θάνατο του blogger. Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Για τους μισθοφόρους της λάσπης που τουιτάρουν με ψευδώνυμα από τα υπουργικά υπόγεια, ούτε κιχ.
Το Ποτάμι υπερασπίζεται το ανοιχτό διαδίκτυο, την ελεύθερη έκφραση και ως εκ τούτου θα πολεμάει πάντα τους πληρωμένους εγκάθετους του κάθε Καμμένου και της κάθε Γεροβασίλη. Τρία χρόνια τώρα το παρακράτος προσπαθεί να επιβάλει τους νόμους του στο διαδίκτυο, στα social media, στην ενημέρωση. Στοχοποιεί όποιον δεν γουστάρει, όποιον διαφωνεί, όποιον διαφέρει. Κάνει bulling ακόμα και σε σκιτσογράφους όταν τα σκίτσα τους δεν τους αρέσουν! Ε, εμείς δεν τους φοβόμαστε.
Οι αδέσμευτες φωνές που μας κάνουν κριτική - και επιθέσεις πολλές φορές - όσο κι αν μας στεναχωρούν ή τις θεωρούμε άδικες, δεν είναι εχθροί μας. Με αυτούς θα συνυπάρξουμε ακόμη και συγκρουόμενοι. Όμως με την δράση των παρακρατικών - που τώρα πλέον τους πληρώνουν και από τα δημόσια ταμεία- δεν θα συμβιβασθούμε. Θα είμαστε πάντα απέναντι τους και θα τους ξεσκεπάζουμε. Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση.