ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Τύπος και Προπαγάνδα στην Κατοχή και την Απελευθέρωση

Ημερίδα στη ΓΓΕΕ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Αθήνα Ελεύθερη», η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΓΓΕΕ (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα), ημερίδα με θέμα: «Τύπος και Προπαγάνδα στην Κατοχή και την Απελευθέρωση».
Στην ημερίδα, την οποία θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, θα μιλήσουν η Δρ. Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Βασιλική Λάζου, ο Δρ. Ιστορίας στο ΑΠΘ, Γιάννης Σκαλιδάκης, ο Δρ. Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γιώργος Ανδρίτσος, καθώς και ο Επιμελητής Οπτικοακουστικών Συλλογών ΓΓΕΕ, Στέλιος Κυμιωνής.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μνήμη και Μαρτυρίες, 1940-1944»,.. παραγωγής ΓΓΕΕ.
Η εκδήλωση πλαισιώνεται από Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Πρόσωπα του Πολέμου. Ελλάδα 1940-1944: Από την Κατοχή στην Απελευθέρωση», με πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό από την περίοδο 1940-1944, που προέρχεται από τα Αρχεία της ΓΓΕΕ. Μεταξύ άλλων, εκτίθενται χειροποίητο φωτογραφικό άλμπουμ που δημιούργησε το 1943 η σημαντική Ελληνίδα φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου με φωτογραφίες της από την Κατοχή, εφημερίδες και έντυπα της εποχής, ενώ προβάλλονται και βίντεο με οπτικοποιημένο αρχειακό υλικό.