ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Γιατί διακόπηκε η δίκη για τα εκατομμύρια του Alter

Διακόπηκε πριν καλά καλά ξεκινήσει η δίκη των Κ. Γιαννίκου και Θ. Αθανασούλη για τις ύποπτες συναλλαγές μέσω δικών τους off-shore και του καναλιού Alter, που οδήγησαν μεγάλα ποσά στους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Αρχικά η εκδίκαση διακόπηκε λόγω ενστάσεων της υπεράσπισης και στη συνέχεια «μπήκε σφήνα» άλλη υπόθεση (για τα πεπραγμένα στο ΚΕΕΛΠΝΟ) με αποτέλεσμα να είναι πιθανή η αναβολή της δίκης.
Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες αφορούν το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα
Εγραφε o enikos (του Χατζηνικολάου- συνεταιρου του Κουρή) πριν από δύο χρόνια όταν ασκήθηκε η δίωξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών εναντίον .. Γιαννίκου και Αθανασούλη (της Altec) για εικονικές συναλλαγές ύψους 8 εκατομμυρίων του τηλεοπτικού σταθμού Alter με offshore εταιρίες:
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά των πρώην μετοχων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, Κωστα Γιαννίκου και Θ. Αθανασούλη. Η δίωξη αφορά εικονικές συναλλαγές ύψους 8 εκατομμυρίων του τηλεοπτικού σταθμού με εξωχωριες εταιρίες, χρήματα που όπως φαίνεται να προέκυψε  από δικαστική έρευνα να κατέληξαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς κατηγορουμένων.
Η πολυετής προκαταρκτική έρευνα, για τα πεπραγμενα στον τηλεοπτικό σταθμό κατέληξε στην άσκηση ποινική δίωξης, με παραγγελία για διενέργεια κύριας ανάκρισης, για τις εξής πράξεις : (α) της απάτης από την οποία η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση,τελεσθείσα από υπαίτιους οι οποίοι διαπράττουν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και (β) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Η υπόθεση αφορά σε εικονικές συναλλαγές συνολικού ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας τηλεοπτικών θεαμάτων  ALTER και εξωχώριων εταιρειών, ελεγχόμενων από μετόχους της πρώτης εταιρείας. Μέσα απο τις συναλλαγές οι εισαγγελείς φέρονται να εντόπισαν σειρά παράνομων πράξεων.
Από την επεξεργασία στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέσω δικαστικής συνδρομής διαπιστώθηκε ότι μέρος των πιο πάνω χρημάτων κατέληξε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του στενού κύκλου των κατηγορουμένων.
Από την πολυετή έρευνα της εισαγγελέως για όλο το χρονικό διάστημα που λειτούργησε ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER αποδεικνύεται ότι όλες οι ύποπτες συναλλαγές εντοπίστηκαν μεταξύ εταιρειών των κύκλων Γιαννίκου και Αθανασούλη που διοικούσαν την εταιρεία, ενώ για μία ακόμη φορά σε κανένα σημείο, δεν υπάρχει η παραμικρή εμπλοκή της οικογένειας Κουρή η οποία ούτε γνώριζε το τι είχε συμβεί στην εταιρεία αλλά και επανειλημμένα είχε καταγγείλει ατασθαλίες και είχε ζητήσει έλεγχο και από τις φορολογικές και από τις δικαστικές Αρχές.