ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Η υποταγή της πολιτικής στους νόμους των media

(...) Είναι λάθος να αποδεχόμαστε την έκπτωση της πολιτικής, την υποταγή της, την υποτέλειά της, την «υπαλληλία» της σε ένα βαθμό στους νόμους της αγοράς και στους νόμους των media. Αυτό το λέω, π.χ. για τις αγορεύσεις: υπάρχουν επιχειρήματα, όλοι έχουν επιχειρήματα, μπορούν να σηκώσουν και τους τόνους.
Από κει και πέρα θλίβομαι όταν χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο ατάκες ή συνθήματα, ή το twitter για να προσδώσει μια αντιπαράθεση, το εύρος αυτής της αντιπαράθεσης ή πολύ σκληρές υβριστικές εκφράσεις, έτσι ώστε να υπάρχει εντυπωσιασμός και αναπαραγωγή από τα ΜΜΕ. 
Αυτή η κακή νοοτροπία, που δεν χαρακτηρίζει όλους, ούτε τους περισσότερους εκ των.. βουλευτών -άντρες και γυναίκες- αλλά χαρακτηρίζει ορισμένους, θα πρέπει σιγά-σιγά να ηττηθεί, να αποδοκιμαστεί.
Αυτή την έκκληση θα έκανα: Όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική σε τελευταία ανάλυση έχει ακόμα την εξουσία και την ευθύνη των αποφάσεων και να μην γινόμαστε αθύρματα συγκυριακών και περιπτωσιακών αντιλήψεων για προβολή και επικοινωνία.
- απόσπασμα από συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ