ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Θρίλερ στο ΣτΕ με τα κανάλια

Γιατί διακόπηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας

Διεκόπη η διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που ξεκίνησε σήμερα το πρωί με σκοπό να κρίνει το εάν ήταν συνταγματικός και νόμιμος ο διαγωνισμός και ο τρόπος χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών.
Το ΣτΕ θα εξέταζε τις προσφυγές που έχουν καταθέσει Mega, Antenna, Αlpha, Skai, Star και Epsilon TV (E-TV), καθώς και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.
Οι προσφυγές των 6 καναλιών είχαν συζητηθεί στις 4 Ιουλίου 2016 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, στην οποία πρόεδρος ήταν ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, ενώ συμμετείχαν 30 ακόμη δικαστές.
Η συζήτηση κράτησε μόλις μια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην..
συνεχιστεί έπειτα από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του προέδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου.
Αφορμή, φέρεται να αποτέλεσε ο πρόλογος του κ. Σακελλαρίου στην αρχή της Διάσκεψης, όπου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της υπόθεσης για τη χορήγηση των αδειών. Η εισαγωγή του κ. Σακελλαρίου εξελήφθη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ως προσπάθεια να προκαταβληθεί η κρίση των δικαστών, από μερίδα εξ αυτών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μία σειρά αντεγκλήσεων μεταξύ τους.
Στο κλίμα που επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες «από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών» απέδωσε ο πρόεδρος του ΣτΕ την ματαίωση της διάσκεψης.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Σακελλαρίου, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».
Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη, με το μόνο που έγινε γνωστό να είναι το ότι η επόμενη διάσκεψη θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν.
- από το tvxs.gr