ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Το Χωνί, η κρατική διαφήμιση και ο διορισμός Χριστοφορίδη

UPD
Ανοιχτές επιστολές της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Σταύρο Θεοδωράκη

Προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη


Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, είπατε τα εξής για Το ΧΩΝΙ:
«Γιατί ξαφνικά αυτή η εφημερίδα, η οποία δεν πουλάει κανένα απολύτως φύλλο, άρχισε να παίρνει μια σειρά από διαφημίσεις από όλες τις μεγάλες ΔΕΚΟ; Φαντάζομαι διότι είχε πάρα πολύ υψηλή κυκλοφορία…  Αυτή είναι η λογική εξήγηση».
Ξεπερνώντας τόσο την απορία μας για το θράσος σας, όσο και την ανησυχία μας για τον ξεπεσμό της πολιτικής σας σκέψης (στην κορυφαία συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη χώρα, Το ΧΩΝΙ βρήκατε να αναφέρετε; Στα σοβαρά;;;), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:..
  • Από τους ισολογισμούς ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ότι το 2014 (με ΝΔ) η εφημερίδα μας έκλεισε με κερδοφορία και το 2015 (με ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) με ζημία!
  • Επίσης, από τα παραστατικά ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ότι η εφημερίδα μας το 2015 (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε πολύ λιγότερη διαφήμιση από το δημόσιο σε σχέση με το 2014 (ΝΔ).
Όταν λέμε διαφήμιση από το δημόσιο, αναφερόμαστε σε όλα τα υπουργεία και σε όλες τις ΔΕΚΟ. Σ’ ολόκληρο το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Λοιπόν, ξέρετε πόση ήταν η μείωση της κρατικής διαφήμισης Στο ΧΩΝΙ το 2015 (ΣΥΡΙΖΑ) σε σχέση με το 2014 (ΝΔ); 40%!!!
Και επειδή και τα μεγέθη έχουν μια αξία, και καλό είναι  να τα αντιλαμβάνεται ο λαός, ξέρετε για τι ποσό μιλάμε;  Ολο το 2015, Το ΧΩΝΙ (εφημερίδα και site) πήρε από όλο το δημόσιο συνολικά… 26.694 ευρώ!
  • Τα μισά από όσα παίρνουν άλλες κυριακάτικες… ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!
  • Λίγα περισσότερα από όσα έδινε το κόμμα σας στον Μαυρίκο ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!
  • Τόσα πήρε η εφημερίδα μας από το δημόσιο σ’ ολόκληρο το 2015!
Εμείς δεν θα βάζαμε καν στην πρώτη μας σελίδα ένα θέμα, που αναφέρεται σε… 26.694 ευρώ. Και εσείς το παρουσιάσατε στον ελληνικό λαό ως κορυφαία ένδειξη διαπλοκής; Εμείς Στο ΧΩΝΙ θα ντρεπόμασταν. Εσείς στη ΝΔ όχι, ε;

Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι βάσει της κυκλοφορίας μας και της επισκεψιμότητας του site μας, και το 2013 και το 2014 δικαιούμασταν ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από το ελληνικό δημόσιο ως κυριακάτικο έντυπο πανελλαδικής κυκλοφορίας. Δεν παίρναμε ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ από όσα δικαιούμασταν! Και μετά ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η διαφήμιση από το δημόσιο μειώθηκε άλλο 40%! Και όμως, Το ΧΩΝΙ βρήκατε να παρουσιάσετε ως διαπλοκή! Το μεγαλύτερο θύμα του δικού σας συστήματος! Αυτό είναι το θράσος.

Επίσης, η υιοθέτηση από μέρους σας του ισχυρισμού, που είχε διατυπώσει νωρίτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης, ότι δηλαδή Το ΧΩΝΙ άρχισε να παίρνει διαφημίσεις από ΔΕΚΟ από το Μάρτιο του 2015 και μετά, χωρίς να πουλάει «κανένα απολύτως φύλλο», γίνεται απολύτως κακόπιστα από μέρους σας, με προφανή σκοπό να κατασυκοφαντήσετε την εφημερίδα μας. Φυσικά, κάθε λέξη είναι ψευδής! Στην πραγματικότητα, ο μόνος λόγος που έγινε η συγκεκριμένη αναφορά είναι για να συνδεθεί Το ΧΩΝΙ με το «κύκλωμα εκβιαστών», που ερευνάται αυτή την περίοδο από τη δικαιοσύνη. Και αυτό είναι το πλέον χυδαίο πράγμα, που θα μπορούσε να κάνει ένας άθλιος συκοφάντης.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι:
Θα ζητήσετε ΣΥΓΓΝΩΜΗ από Το ΧΩΝΙ ή θα παραμείνετε ένας άθλιος συκοφάντης;
Και τώρα, Κυριάκο Μητσοτάκη, προσέξτε:
Αν δεν μας κάνετε αγωγή για αυτά που σας γράφουμε δημόσια, θα έχουμε το δικαίωμα να ισχυριζόμαστε ότι όντως είστε ένας άθλιος συκοφάντης, μιας και θα έχουμε τη σιωπηρή αποδοχή σας.
Αν μας κάνετε αγωγή, τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις αποδείξεις μας στο δικαστήριο και να αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη για το ποιος είναι ο άθλιος συκοφάντης! Και φυσικά τότε θα άρετε την ασυλία σας, για να μπορούμε να σας δικάσουμε  και εμείς, έτσι δεν είναι; Όπως κάνουν οι άντρες.
Κύριε Μητσοτάκη, περιμένουμε τη δημόσια απάντησή σας.
Είτε ζητήστε μας συγγνώμη είτε κάντε μας αγωγή. Αθλιε συκοφάντη.
Το ΧΩΝΙ

ΥΓ. Για κάποιο λόγο, εμφανίζετε το διορισμό Χριστοφορίδη ως «σκάνδαλο»! Πρόκειται για άλλη μια πρωτοτυπία του μυαλού σας! Αρα, δεν θα υπήρχε σκάνδαλο, μόνο αν η κυβέρνηση προσελάμβανε για σύμβουλο επικοινωνίας τον Πρετεντέρη, έτσι; Μα, τι βλακείες είναι αυτές; Προσελήφθη ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος, που πιστεύει αυτά που μέχρι πρότινος έγραφε και τώρα καλείται να υπηρετήσει, ως μέλος της επικοινωνιακής ομάδας της κυβέρνησης. Στα γαλάζια σοβαρά… πού είναι το σκάνδαλο; Συγκεντρωθείτε, επιτέλους. Ως κόμμα, εδώ και πολλούς μήνες λέτε ασυναρτησίες! Μην ακούτε άλλο τον Αδωνι. Ξεφτιλίζεστε!

Ανοιχτή επιστολή στον Σταύρο Θεοδωράκη

" Κύριε Σταύρο Θεοδωράκη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, με εμφανή τη σαφή εκδικητική σας μανία εναντίον της εφημερίδας μας, είπατε ακριβώς τα εξής:

«Προσέξτε τώρα, όμως. Προσέξτε ποια είναι η οικονομική διαπλοκή. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2015, η εφημερίδα Το ΧΩΝΙ δεν είχε ούτε μία σελίδα διαφήμιση. Και πώς να έχει; Αφού δεν είχε κυκλοφορία. Και δεν έχει κυκλοφορία. Και ξαφνικά όλα αλλάζουν! ΕΥΔΑΠ. Σελίδες! ΔΕΗ. Σελίδες! Τράπεζες. Εθνική τράπεζα. ALPHA BANK. EUROBANK. Ελληνικά πετρέλαια. Ολοι οι δημόσιοι οργανισμοί, όλες οι τράπεζες που συναλλάσσονται με το δημόσιο, δίνουν σελίδες επί σελίδων στην εφημερίδα Το ΧΩΝΙ. Μέχρι και το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης κατηφόρισε, έφτασε στην Αθήνα, βρήκε Το ΧΩΝΙ και του έκανε καταχωρήσεις προεκλογικά».

Αυτά είπατε. Και γνωρίζετε ότι όλα είναι ψευδή και άκρως συκοφαντικά.

Καταρχάς, το ίδιο του υπουργείο Μακεδονίας Θράκης εξέδωσε επίσημο δελτίο Τύπου, που σας εκθέτει ανεπανόρθωτα. Αναφέρει επί λέξει:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κατά το έτος 2015, προχώρησε, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε καταχώριση μηνύματος που προέβαλε τη Μακεδονία και τη Θράκη, σε δεκάδες εφημερίδες περιφερειακής και πανελλήνιας κυκλοφορίας που πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις του νόμου. Τα ποσά που αναλογούσαν σε κάθε μια από αυτές, ήταν περιορισμένα, μεταξύ των 650 ευρώ (εξακοσίων πενήντα ευρώ) και 1.500 ευρώ (χιλίων πεντακοσίων ευρώ). Η δε συνολική δαπάνη για το έτος 2015 ήταν κατά 40% (σαράντα τοις εκατό) μειωμένη έναντι των προηγουμένων ετών».

Όμως, και πέρα από το υπουργείο...

Εσείς προσωπικά ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και είπατε σ΄ όλο τον ελληνικό λαό ότι η εφημερίδα Το ΧΩΝΙ μέχρι το Μάρτιο του 2015 δεν είχε καμία διαφήμιση! Και πως από το Μάρτιο του 2015 και μετά ήρθαν «σελίδες επί σελίδων» κρατικής διαφήμισης.
Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι ΟΛΟΙ οι φορείς που αναφέρετε συνεργαζόντουσαν με την εφημερίδα μας από το 2013! Και όχι από το 2015 και μετά!

Όμως, μεγαλύτερη αξία ακόμα έχουν τα απόλυτα νούμερα, που περιγράφουν τα μεγέθη:

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι όλο το 2015, (η εφημερίδα και το site) Το ΧΩΝΙ έλαβε από το ελληνικό δημόσιο (από όλα τα υπουργεία και όλες τις ΔΕΚΟ) το αστρονομικό ποσό των... 26.694 ευρώ!

Μα, περίπου τόσα δεν παίρνατε και εσείς, κύριε Θεοδωράκη, ΜΟΝΟ από την ΕΡΤ κάθε μήνα; Για μια εκπομπή που κάνατε εκεί; Και μιλάμε για μια 15ετία πίσω! Που το χρήμα είχε τελείως διαφορετική αξία. ΜΟΝΟ από την ΕΡΤ. Κάθε μήνα!

Και τόλμησες να καταγγείλεις ως «οικονομική διαπλοκή στην Ελλάδα» Το ΧΩΝΙ, που πήρε σ' ολόκληρο το 2015 από όλο το ελληνικό δημόσιο... όσα έπαιρνες ΕΣΥ κάθε μήνα από την ΕΡΤ και μόνο;

Θα αστειεύεσαι, βέβαια. Εκτός και αν είσαι ο πιο αστείος αρχηγός κόμματος που υπάρχει στον πλανήτη! Μα, πόσο πιο χαμηλά ακόμα μπορείς να ρίξεις την αξιοπιστία του κόμματός σου;

Σε συμβουλεύουμε -την επόμενη φορά που θα βγεις να χτυπήσεις τη διαπλοκή- να συκοφαντήσεις κανένα φοιτητή, που μπαίνει στα λεωφορεία χωρίς εισιτήριο! Ξέρεις εσύ. Από το βήμα της Βουλής.

Και τώρα επιστρέφουμε στον πληθυντικό, κύριε Θεοδωράκη... και σας λέμε τα εξής:

Προφανώς, έχετε τη στοιχειώδη αντίληψη να καταλάβετε ότι όλα αυτά μπορούμε να τα αποδείξουμε όποτε και όπου χρειαστεί. Και άρα να αποδείξουμε πέραν πάσης αμφιβολίας το μέγεθος του ατοπήματός σας. Το πόσο ξεκάθαρα παρουσιάσατε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, με σκοπό να κατασυκοφαντήσετε την εφημερίδα μας, μόνο και μόνο επειδή διαφωνείτε με την πολιτική της θέση!

Στο ΧΩΝΙ δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε χειρότερο ολίσθημα κάποιου πολιτικού αρχηγού στην κοινοβουλευτική ιστορία! Αλλά φαίνεται ότι έτσι ήταν γραφτό να γίνει. Τη χειρότερη πολιτική ξεφτίλα κατά της ελευθεροτυπίας, να την κάνει ένας... πρώην δημοσιογράφος!

Μετά από όλα αυτά, κύριε Θεοδωράκη, δύο δρόμοι μένουν μπροστά μας:

• Είτε θα μας κάνετε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και επομένως εμείς θα πάμε στο δικαστήριο τα στοιχεία μας, και θα αποφασίσει αυτό για το ποιος από τους δυο μας είναι ένας άθλιος συκοφάντης
• Είτε δεν θα μας κάνετε αγωγή, και εμείς θα καταλάβουμε ότι ομολογείτε σιωπηρά την ενοχή μας. Και άρα, θα μπορούμε να σας αποκαλούμε (με τη συναίνεσή σας) ως έναν άθλιο συκοφάντη.

Καλύτερο δεν είναι να μας κάνετε αγωγή; Για να το έχουμε και σε δικαστική απόφαση;

Αστείε κύριε Θεοδωράκη, περιμένουμε τη δημόσια απάντησή σας

Το ΧΩΝΙ "