ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Δικαίωση (και) για τους εν επισχέσει εργαζόμενους της ΔΗ.ΡΑ.Σ. Κω

Από δημοσιογράφο της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοτηλεόρασης Κω (ΔΗ.ΡΑ.Σ. Κω) ενημερωνόμαστε για μια αντίστοιχη υπόθεση με αυτή των εργαζομένων του ΕΠΕΝΔΥΤΗ με πρωταγωνιστή μάλιστα το Δήμο Κω.
Θυμίζουμε πως οι εν επισχέσει εργαζόμενοι του Επενδυτή δικαιώθηκαν, με δικαστική απόφαση-σταθμό που έκρινε νόμιμη την επίσχεση και πως υπόχρεοι έναντι των εργαζομένων είναι όχι μόνο η εταιρεία DBAS, αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που τη διοικούσαν (οικογένειες Σκαναβή και Μπενέκου) με την προσωπική τους περιουσία!
Σχετικά με την υπόθεση της Κω ο δημοσιογράφος μας ενημερώνει για τα κάτωθι:
"Ο Δήμος Κω διαθέτει από το 1989 Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοτηλεόρασης (ΔΗ.ΡΑ.Σ. Κω).
Από την 1η Ιανουαρίου 2015 οι 14 εργαζόμενοι στην επιχείρηση (από 15 έως 26 χρόνια εργασίας) έμειναν απλήρωτοι με μεθοδευμένες κινήσεις της δημοτικής αρχής και του Δ.Σ. της επιχείρησης προκειμένου να εκδιωχθούν ή να αποδεχθούν παράνομες  και απαράδεκτες μειώσεις μισθού (σημειωτέον ότι ως δημοτική επιχείρηση εφαρμόζει το ενιαίο μισθολόγιο αμοιβών).
Από αρχές Απριλίου 2015 οι 13 απο τους 14 εργαζόμενους κατέφυγαν σε επίσχεση εργασίας.. παραμένοντας και φυλάσσωντας τις εγκαταστάσεις.
Την 1η Ιουλίου δηλώθηκαν απο τη Διοίκηση ως "οικειοθελώς αποχωρούντες" και εκδιώχθηκαν με αστυνομική επέμβαση από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.
Με αγωγή τους προσέφυγαν στη δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθεί νόμιμη η επίσχεση εργασίας και παράνομη η απόλυσή τους ως "οικειοθελώς αποχωρούντες".
Στις 21 Μαρτίου δικαιώθηκαν με δικαστική απόφαση. Κηρύσσεται νόμιμη η επίσχεση εργασίας και άκυρη η απόλυσή τους. Το δικαστήριο ζητάει επιστροφή στην εργασία με τους όρους που ίσχυαν.
Ήδη η Πρόεδρος της επιχείρησης ανακοίνωσε ότι δεν εφαρμόζει την απόφαση και θα προσφύγει στο Εφετείο ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια λειτουργίας της τηλεόρασης με προσωπικό μέσω εργολάβων, έξω και πέρα από κάθε νομιμότητα"

ΥΓ Ο δημοσιογράφος της ΔΗ.ΡΑ.Σ. Κω, μας απέστειλε και την πολυσέλιδη σχετική δικαστική απόφαση που θα την δημοσιεύσουμε ολόκληρη εντός των ημερών.